Aktuális

Maria, a román boszorkányok királynője: Előre láttam Ceausescuék halálát

G. Sz.

2018. december 2. vasárnap 14:00

<p>Maria Campina állítja, két hónappal Nicolae és Elena Ceausescu kivégzése előtt figyelmeztette a családot, hogy veszélyben az életük.</p>

Az ezotéria és a mágia a szocializmusban Közép- és Kelet-Európában egyes helyeken tiltott és büntetendő volt, míg máshol egyszerűen nem vettek tudomást a létezéséről. A rendszerváltás, vagyis a 90-es évek eleje óta azonban a jövendőmondás virágzik a térségben, és a mágikus szolgáltatásokra olyan nagy az igény, hogy egy 2010-es felmérés szerint a magyarok 31 százaléka hiszi, hogy élnek közöttünk jövőbe látó emberek. Számtalan olyan jósnő, pénzesőt küldő és rontáslevétellel foglalkozó szakember dolgozik nálunk, Szlovákiában és Romániában is, akinek munkáját a legfelsőbb körök tagjai is igénybe veszik.

Maria Campina a szomszédos Románia boszorkányainak vezetője, a fehér mágia arannyal koronázott királynője, aki számos boszorkányversenyt nyert, és mesterségét több mint negyvenöt éve űzi. A Spektrum Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával című műsorának stábja Campinát fényűző bukaresti otthonában kereste fel, hogy beszéljen hivatásáról.

– Voltak elégedett amerikai klienseim, ők küldték nekem ezt a két trónust – kezdte történetét aranyozott székében ülve az aranykoronás asszony. Campina hírnevét még a kommunizmus alatt alapozta meg, hiszen Ro­mánia akkori egyeduralkodójának, Nicolae Ceau­sescunak a felesége, Elena asszony rendszeresen járt hozzá.

– Elena éjszaka, sötétben, a saját sofőrjével vitetett magához, és az lett a dolgom, hogy az ország főnöknőjét, rajta ke­resztül a férjét és a kommunizmust megóvjam. Talizmánokat készítettem nekik, hogy egészségesek legyenek és szeresse őket a nép. Ugyanolyan szertartásokat és imádságokat csináltam velük, mint bárki mással, elsősorban azért, hogy védve legyenek és ne érje őket baj. Húsz évig vigyáztam rájuk, de amikor már mindenki éhezett, rájuk rontott a nép – mesélte Maria, aki ak­koriban sem nélkülözött, hiszen megbízójától mindig kapott elegendő ételt. Sőt a stábnak megmutatta azt a nagy becsben tartott, 40 ezer lejt (2,7 millió Ft) érő nercbundát is, amit a diktátor feleségétől kapott ajándékba. Majd hozzátette, ha a házaspár rá hallgat, lehet, megússza élve a forradalmat.

– Két hónappal a forradalom előtt Elena elvitt az üdülőjükbe, Snagovba. Ott vetettem neki kártyát, és amikor kihúzott egy feketét, azt mondtam: „Elena aszszony, maga a fekete kártyát húzta, vérontás lesz maguknál, repüljenek el idejében, mert különben elfogják magukat”. Nem hitt nekem, megharagudott rám és azt mondta, a nép szereti őket. Két hónappal a jóslatom után bebizonyosodott, hogy minden pontosan úgy történt, ahogy mondtam, de akkor már hiába akartak elrepülni, elfogták és lelőtték őket – mesélte, miközben három gyermekével együtt éppen egy újabb szertartásra készült.

Az üzlete ugyanis Ceausescuék bukása után virágzásnak indult, és Maria Campina egyre nagyobb hírnevet és egyre jelentősebb kuncsaftokat szerzett magának. Egy bizonytalan eredetű kép előtt azt állítja, hogy Erzsébet királynővel is személyesen találkozott. Az asszony hat lányának és unokáinak adja tovább tudományát, akik között akad gyógyító, helyrehozó és tisztánlátó képességgel rendelkező is. Campináéknál a román hírességek és énekesek szerelmet, míg a politikusok és futballisták általában sikereket szeretnének kieszközölni. Természetesen a jósnő árai személyre szabottak és titkosak, de a skála néhány száztól több tízezer euróig terjed. 

A család férfitagjai azonban kimaradtak az ezoterikus üzletből, hiszen a famíliában vannak például orvosok, fogorvosok és fodrászok is. Maria férje pedig egy ingatlanos céget vezet, miközben békebíróként egész Európából keresik őt romák, amikor vitájuk támad.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

metropol.hu

Lehetetlen helyzet: Még együtt lakik Csuti és Kulcsár Edina, kerülik egymást a házban

life.hu

Tündéri fotót osztott meg két gyönyörű lányáról Berki Krisztián

szon.hu

Tombol az omikron - ennyi az új fertőzött Szabolcsban

origo.hu

Az előfizetők kárára módosított volna szerződést a Telenor, közbelépett a Médiahatóság

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

origo.hu

Kérni sem kell, automatikusan jár a 25 év alattiak adómentessége

life.hu

Durva fotót tett közzé Farkasházi Réka: így nézett ki a műtétje után

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria