Marhapofapörkölt
4 főre, elkészítési idő 5 óra
Hozzávalók:
marhaalaplé • 2 kg marhacsont • 1 kg marhahúsnyesedék • 3 fej vöröshagyma • 4 gerezd fokhagyma • 4-6 db babérlevél • 10-15 szem fekete bors • 1 csokor petrezselyemszár
Elkészítés:
A marhacsontot és a húsnyesedéket 1-2-szer leforrázzuk, majd tiszta, hideg vízben a többi hozzávalóval lábasba tesszük, vízzel felöntjük, felforraljuk, majd kis lángon három órán át főzzük annyi vízben, hogy a csontot és húst szépen ellepje, azaz az elfôvô vizet ha kell, akkor pótoljuk.
Pofahús: 2 kg marhapofa • 1 kg kacsazsír
Elkészítés: A megtisztított pofahúst négycentis kockákra vágjuk, majd tepsibe tesszük, a kacsazsírt hozzáadjuk és 190 fokra elômelegített sütôben félórát sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Pörköltalap: 60 dkg salotta- vagy vöröshagyma • 5 gerezd fokhagyma • 2 zöldpaprika • 2 paradicsom • 3-4 kk fűszerpaprika • 1 kk köménymag • 2 kk paradicsompüré • só • bors
Elkészítés: A hagymát alacsony lángon aranybarnára pirítjuk, majd köménnyel, borssal, paprikával és sóval ízesítjük, ezt követően 30 percet pároljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadva további 10 percet együtt fôzzük. Végül mixerrel az egészet krémesítjük.
A pörkölt: A megpirított marhapofát a krémesített pörköltalaphoz adjuk, a marhaalaplével adagolva beállítjuk a nekünk megfelelő állagot, végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Galuska: 0,5 kg liszt • 3 tojás • 2 dl víz • 2 kk tejföl
Elkészítés: A vizet felforraljuk, sózzuk, a fent említett hozzávalókat lágyan összekeverjük, majd a kapott tésztát a forrásban lévô vízbe beleszaggatjuk, 6-8 percig fôzzük, ezt követôen jeges, sós vízben kihûtjük, végül leszûrjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.