Aktuális

Magyar találmánnyal főzhet sört otthon

H. R.

2018. december 14. péntek 10:30

<p>Minden sörivó álma összpontosul egy magyar találmányban. A Brewie nevű géppel mindenki maga készítheti el kedvenc italát, ráadásul a hazai „folyékony kenyér” jóval olcsóbb a boltinál.</p>

A világ első, teljesen automata sörfőző gépét állította elő egy magyar StartUp cég. A feltalálók célja az volt, hogy az emberek otthonukban is főzhessenek kedvükre minőségi sört. A szerkezet egyszerűen kezelhető, meghagyja a kísérletezés és az alkotás élményét a sörfőzőnek. Mindenki saját szájíze szerint adagolhatja a különböző minőségű és mennyiségű komlót, készíthet magasabb és alacsonyabb alkoholfokú söröket. Az automata hat óra alatt egyszerre húsz liter sörlét képes előállítani, amit utána pár hétre félre kell tenni erjedni. Egy gép 570 ezer forint, a házilag elkészített komlóvirágszörp előállítási költsége hozzávetőleg 60 forint félliterenként.

Könnyen lehet, hogy a világhírű LG cég a magyarok találmányára felfigyelve rukkolt elő a maga kapszulás sörfőzőjével. Ez egy kávéfőzőre emlékeztető masina, a Homebrew-val ötféle sört lehet készíteni: amerikai IPA-t, amerikai világos sört, angol barna sört, belga stílusú búzasört és pilsenit. A gépbe csak vizet kell önteni és behelyezni a kapszulát. A készülékkel átlagosan két hét alatt öt liter sört lehet majd lefőzni. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerül majd maga a készülék, és mennyibe egy-egy kapszula.

– Nem tekintünk konkurenciaként a Homebrew-ra, mert ezzel a megoldással elveszik a sörfőzés élményét az emberektől. Mi szeretjük a sört, és a Brewie-t olyanoknak találtuk ki, akik szeretnek kísérletezni – mondta a Borsnak Pál Marcell, a Brewie egyik kitalálója. 

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet