Aktuális

Karácsonykor körettel csaljon!

Bors

Létrehozva: 2018.12.12.

Az ünnepi időszak nehezebb étkezéseire úgy készülhetünk fel hatékonyan, ha bevezetünk néhány változtatást az étrendünkben.

– Nem kell lemondani a hagyományos karácsonyi ételekről, csak válasszunk egészségesebb alapanyagokat, főzési formákat – tanácsolja a Bors olvasóinak Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.

A vörös húsok helyett kerüljön több zsírszegény, fehér hús a tá­nyérra, és a hallal sem szükséges megvárni a gyertyagyújtást. A szokásos panír rengeteg olajat szív fel, így jelentősen növeli az energiatartalmat. A natúr húsok hirtelen kisütve párolt zöldségekkel, alternatív gabonafélékkel, mint például kölessel, hajdinával tálalva ízletes és egészséges alternatívát jelenthetnek a krumpli vagy a rizs helyett.

Ha ragaszkodunk a burgonyához, főzzük meg héjában, majd megpucolva, szeletelve tegyük tepsibe, ízlés szerint bőven fűszerezzük, és pár csepp olajjal lelocsolva süssük pirosra. A salátákhoz, habaráshoz tejföl helyett érdemes kefirt vagy sovány natúr joghurtot használnunk, így szintén „csalhatunk” egy keveset a kalóriákkal.

– Ha túl sokat ettünk, a nap hátralévő részében és lehetőleg másnap is tartsunk enyhe diétát sok folyadékkal. Könnyíti az emésztést az édeskömény, az ánizs és a bors­men­ta­tea, persze cukor nélkül. Ezeket bát­ran kortyolgathatjuk az ünnepek alatt. Akár vény nélkül kapható, emésztést elősegítő szerekhez is nyúlhatunk – árulta el a szakember. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek