Jönnek a vendégek és nincs desszert? 3 szupergyors sütés nélküli karácsonyi édesség az elfoglalt háziasszonyoknak

Jönnek a vendégek és nincs desszert? 3 szupergyors sütés nélküli karácsonyi édesség az elfoglalt háziasszonyoknak

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 25. 16:00
Bors

Az ünnepek alatt nehéz úgy szervezni teendőinket, hogy minden apró részletre odafigyelve tökéletesen végrehajtsunk mindent. Amennyiben a sütemények elkészítése maradt utoljára, és a család érkezésének időpontja már vészesen közeleg, az alábbi három sütirecept nagy segítségére lesz majd.

Mogyoróvajas hógolyók

Hozzávalók:
2 bögre porcukor
1 és 1/3 bögre mogyoróvaj
¼ bögre olvasztott vaj
2/3 bögre kekszmorzsa
1 evőkanál juharszirup
egy csipet só
2 bögre olvasztott fehér csokoládé
2 teáskanál kókuszolaj
ehető dekorgyöngy

Elkészítés:
1. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukrot, a mogyoróvajat, az olvasztott vajat, a kekszmorzsát, a juharszirupot és a sót. Habverővel (vagy kézi mixerrel) keverjük össze a hozzávalókat, amíg azok össze nem állnak teljesen.
2. Formáljunk egyforma golyókat a masszából, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíron.
3. Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott fehér csokoládét és a kókuszolajat, és keverjük krémesre. Mártogassuk a korábban elkészített golyókat a kapott mázba, és gondosan helyezzük őket vissza a sütőpapírra. Ne ijedjünk meg, ha a felesleges csokoládé lecsurog!
4. Szórjuk meg a golyókat ehető dekorgyönggyel, majd tegyük hűtőbe őket legalább 10 percre.

Nutellás sajttorta

Hozzávalók:
1,5 bögre tejszín
350 g natúr krémsajt
0,5 bögre kristálycukor
0.5 bögre Nutella, plusz díszítéshez
350 g kekszmorzsa
150 g olvasztott vaj

Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban verjük a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan adjuk hozzá a krémsajtot és a cukrot.
2. Forgassuk bele a Nutellát.
3. Egy csatos formába ágyazzuk a kekszmorzsából és vajból elkészített alapot (ügyelve arra, hogy a süteménynek oldala is legyen). Majd az elkészült masszát beletöltjük és spatula segítségével egyformán eloszlatjuk.
4. Takarjuk le folpackkal, és legalább 4 óráig hagyjuk hűtőben. Tálalás előtt Nutellával díszítsük.

Mézeskalács-falatok

Hozzávalók:
350 g fehér csokoládé olvasztva
1 bögre sűrített tej
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
ehető dekorgyöngy

Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fehér csokoládét és a sűrített tejet. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a fahéjat, a gyömbért és némi dekorgyönyöt, és keverjünk belőle homogén masszát.
2. Egy négyzet alakú jénai tálat béleljünk ki sütőpapírral, majd egy szilikon spatula segítségével oszlassuk el benne a kapott masszát. Szórjuk meg a tetejét is dekorgyöngyökkel.
3. Legkevesebb egy óárig tartsuk hűtőben, majd tálalás előtt szeljük tetszőleges méretű tömbökre.

(Delish)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.