Aktuális

János: Mosolygott a kisfiam gázolója

L. B.

2018. december 11. kedd 08:30

Két hónap után farkasszemet nézett János azzal a postással, aki halálra gázolta másfél éves kisfiát. A férfit megrázta, hogy a postás újra munkába állt, de könnyen lehet: mindketten a vádlottak padjára kerülnek.

Szinte egy perc sem telik el úgy, hogy Orsós János ne gondolna szeretett kisfiára, akit napra pontosan két hónapja veszített el. A kisberényi családfő éppen a postástól vette át a leveleket a portájuk előtt, amikor a másfél éves gyermek váratlanul kiszaladt a nyitva hagyott kiskapun az édesapja után. A tragédiáról a Bors is beszámolt. A család házára felszerelt kamerafelvételen jól látszik: a Magyar Posta alkalmazottja erős gázt adva hajt át a gyanútlan fiún.

A Somogy megyei férfinak a saját karjaiban halt meg a legkisebb gyermeke, az élet pedig újabb sorscsapást mért rájuk nemrég. Találkoznia kellett a gázolóval.

– A fonyódi gyógyszertár mellett sétáltunk a múlt héten, amikor megjelent mellettünk a férfi. Az egész család látta, ugyanolyan zöld postásautóban ült, mint a tragédia napján. Köpni-nyelni nem tudtam. Teljesen földbe gyökerezett a lábam. Öt méterre lehettünk egymástól, farkasszemet néztünk, de ő csak mosolygott. Felháborító, hogy – legalább a vizsgálat lezárultáig – nem vonták be a jogosítványát – mondta a Borsnak megtörten János, aki mint mondja, nagyjából egy hónapja is látták a férfit a falujukban.

Könnyen lehet azonban, hogy a felelősség megoszlik. A tragédia kapcsán a rendőrség természetesen a postásé mellett vizsgálja a családfő felelősségét is, gondatlanságból elkövetett ember­ölés gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A családhoz a halál­eset után nem sokkal két szakértőt rendeltek ki, akik órákon át vizsgálták a körülményeket.

– A párom volt otthon, aki úgy tudja, hogy arra jutottak, a sofőrnek látnia kellett volna a fiunkat, mert csaknem másfél méterrel a kocsija előtt állt Jánoska, amikor a gázra lépett – me­sélte a férfi.

A gyászoló család már nem tud a házban élni, hiszen minden Jánoskára emlékezteti őket, minél hamarabb szeretnének elköltözni. A kisfiú hamvait a temetkezési vállalkozó őrzi, a tisztes búcsúra még várni kell. Tegnap megkerestük a rendőrséget, hogy a sofőr vezetői engedélyét bevonták-e az eset óta, de lapzártánkig nem kaptunk választ. A Magyar Postától pedig szerettük volna megtudni, valóban munkába állt-e az alkalmazottjuk és hogy szüksége volt-e pszichológusi segítségre, de ugyancsak nem kaptunk választ. 

UPDATE: Megkeresésünkre a rendőrség közölte: a büntetőeljárásban szakértők bevonásával vizsgálják az esetet, és az általuk adott szakvélemény alapján dönt a nyomozóhatóság a gyanúsításról és a vezetői engedély bevonásáról.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

metropol.hu

Ezt üzenték a szülőknek a mentősök, akik a 7 éves kisfiú életéért küzdöttek

she.life.hu

Fogva tartod a szívem - pedig már régen meguntál...

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

szon.hu

Cicaharc az Exatlonban - Megérkezett Dominikára Pap Dorci legnagyobb riválisa

origo.hu

9,4 milliárdot loptak a kriptovalutás pénzváltótól

nemzetisport.hu

Király-kupa: Athletic Bilbao–Barcelona élőben az NSO-n!

origo.hu

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Dacia

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Dánia szorosan nyert a kulcsjátékosait elveszítő Izland ellen

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

origo.hu

Koronavírusos, kórházba vitték Kunhalmi Ágnest