Aktuális

Fatolvajok miatt halt meg a 38 éves családapa?

Bors

Létrehozva: 2018.12.24.

Egy, a sötétben nem látszó utánfutóba rohant bele egy Toyota szombat este a Nyírségben. Egy fiatal édesapa szörnyethalt a kislánya szeme láttára.

Rendőr-, mentő- és tűzoltóautók szirénája verte fel nyugalmukból szombat este a nyírturaiakat és a környékbelie­ket. Drámai baleset történt a Nyíregyháza melletti falu déli végén, a 4-es főúton, a lakóházakhoz közel. Állítólag egy kivágott nyárfa miatt, amit nyáron fűrészeltek ki, de azóta nem vitt el senki. A napokban azonban – legalábbis a Bors így értesült – fatolvajoknak szúrt szemet.

– Olyan nagy fa volt, hogy egy ember nehezen tudta volna átkarolni. Nyár óta ott hevert az út szélén, állítólag azt akarták elvinni – mondta a Borsnak az egyik helybeli.

A feltételezett tolvajok egy Dacia Dusterrel és egy rákötött utánfutóval álltak az út szélén. Mivel épp fát pakoltak rá, le volt hajtva hátul az utánfutó „deszkája”, és az állítólag pont eltakarta a lámpáit és a prizmákat is.

– Azon a részen még van közvilágítás, de a 4-es főútnak az a szakasza elég keskeny, így ha egy kocsi leáll az út szélén, könnyen belóghat a forgalmi sávba, különösen egy széles utánfutó – magyarázták a helyiek.

A helyszíni nyomok alapján egy Toyota a faluból jött kifelé, Nyírpazony–Nyíregyháza felé tartott. Sofőrje valószínűleg későn vette észre, hogy az út nagy részét elfoglalja az utánfutó, és a kocsi jobb elejével elkapta. Az ütközés erejétől a Toyota az oldalára borult, majd belecsapódott egy szemből jövő Mercedesbe.

A tűzoltóknak feszítővágóval kellett kiszabadítani mindhárom utast a Toyotából. 38 éves vezetőjét a helyszínen próbálták a mentők újraéleszteni, de ez minden igyekezetük ellenére sem sikerült. Egy asszony súlyos sérüléseket szenvedett, és a kocsiban ült egy 11 éves kislány ­­­is, aki könnyebb sérülésekkel megúszta.

A Bors úgy tudja: egy rokonlátogatóban lévő hódmezővásárhelyi család utazott az autóban. A Mercedesben egy ember ült, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Egy harmadik autó is részese volt a balesetnek, de annak vezetője nem sérült meg.

A  körülményeket a rendőrség igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja, egyelőre még több kérdésre választ kell találjanak. Úgy tudjuk, hogy a fatolvajok sok nyomot hagytak ma­guk után, például kettévágott farönköket, motoros fűrészt, ráadásul a terület tele volt faforgáccsal. Azt a mű­szaki szakértőnek kell megállapítania, hogy égtek, illetve látszódtak-e a Dacia és az után­futó lámpái. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek