Aktuális

Cukinak hitték a gyermekfotót, de kiderült, hogy egy halálos betegség első tünetét kapták lencsevégre

Bors

Létrehozva: 2018.12.03.

A kétéves Izzy Fletcher szülei eleinte nagyon aranyosnak találták, hogy kislányuk egyik pillanatról a másikra elaludt a hintában, a játszótéren. Ekkor még nem is sejthették, hogy a fényképen gyermekük halálos betegségének egyik legjellemzőbb tünetét örökítették meg.

Forrás: Northfoto

A 39 éves apuka, Dave Fletcher mosolyogva osztotta meg tavaly januárban az aranyos játszótéri pillanatot barátaival, melyen a kislánya annyira kimerült, hogy fogta magát, és elaludt a hintában. Néhány héttel később a brit gyermek anyukája, Viktoria aggódni kezdett a pici túlzott fáradékonysága miatt, és az interneten keresett rá, mi okozhatja ezt a furcsa tünetet. Felfedezése egy pillanat alatt csapott át rémálomba, és az orvoshoz rohanva kiderült, félelmei valósak: a kislány leukémiában szenved.

A hároméves Izzy az eltelt egy évben 570 kemoterápiás kezelésen vett részt, jelenleg pedig megelőző kezelésekre jár, nehogy a rákos sejtek ismét felbukkanjanak a szervezetében.

– Teljesen átlagos délután volt, amikor egyszer csak hirtelen elaludt. Azt hittük, csak elfáradt a sok játékban. Nem is foglalkozunk a dologgal, valójában nagyon aranyosnak találtuk a jelenetet. Később is folyton fáradt volt, de azt hittük, csak megfázott vagy elkapott valami vírusos fertőzést – mondta az apa.

A fotó készítése után nem sokkal furcsa kiütések, és kék-zöld foltok jelentek meg a gyermek testén, majd magas láza lett. Azonnal kórházba vitték, ahol az ügyeletes orvos egyből felismerte a leukémia tüneteit, így vérvizsgálatot rendelt el. Az eredmények még aznap megérkeztek, melyek sajnos igazolták az orvos és a szülők gyanakvását is. Egy hét múlva megkezdték a kemoterápiás kezelést.

A szülők történetükkel a többi kisgyermekes család figyelmét szeretnék felhívni, hogy vegyék komolyan az első, cukinak tűnő furcsaságokat is, mert lehet, hogy halálos betegség áll a háttérben. A kis Izzy rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül az eltelt egy év alatt, de úgy tűnik, sikerült felülkerekednie a gyilkos kóron, így az angliai Gyermekrák alapítvány egy csillaggal tüntette ki hősiességéért.

– Nagyon izgatott volt, amikor átadták neki a díjat. Rengeteget szenvedett az elmúlt hónapokban, de nem adta fel, és minden erejével élni akar. Megérdemelte, hogy végre valami pozitív is történjen vele – mondta a kislány büszke édesanya. 

(via Metro)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek