Aktuális

Újraforgatták a Macskafogót a szegedi egyetemisták - videó

P. Zs.

Létrehozva: 2018.11.12.

Páratlan humorral varázsolták élővé a Macskafogó egyik kultikus dalát szegedi egyetemisták. Kockáról kockára forgatták le az 1986-os rajzfilmből a Miú miújság című dalt, és mivel az önmagában sem nélkülözi a humort, még nagyobb volt a kihívás.

A kétperces videó a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiumának házi versenyére készült, pontosabban a Kollégiumi Pajkosságok napokra, amit minden évben megrendeznek. A tízemeletes koleszban ez már a 80-as évek óta hagyomány: a legenda szerint Hevesi Tamás híres dala, a Diadal, amit mindenki csak csíkos napernyőként ismer, éppen a szegedi kollégium rendezvényéről szól. Ezért lett a fődíj és egyben vándorkupa egy csíkos napernyő. A versenyben eddig a második helyen áll a kollégium 7. emeletének csapata, paródiájukat több mint 22 ezren látták a legnagyobb videómegosztón, sőt még az eredeti kultfilm hivatalos oldala, a macskafogo.hu is megosztotta ezt a videót.

– Minden évben vannak videós feladatok, idén mesefilmekből kellett választani dalokat. Így esett a választás a Macskafogóra – mondta a Borsnak Farkas Bence, az egyik alkotó.  

– A videót közösen találtuk ki, egy nap alatt forgattuk, és körülbelül két nap volt az utómunka. Nagyon örültünk, hogy a macskafogósoknak is tetszett, és persze reméljük, hogy mi fogunk nyerni – tette hozzá a kollégista. A videó igazi low-budget alkotás, például tévé helyett egy mikrohullámú sütőn nézi Safranek a műsort, egyikük pedig az énekes lány farkát damillal húzogatta. Hogy teljes legyen a vicc, a négy patkány mindegyikét fiú játszotta el – pedig belőlük kettő lány –, a végére a balettben ugrálás is sikerült, ütemre.

Egy pici hiba persze csúszott a dologba, Mr. Tájfel rubinszeme ugyanis a jobb oldalra került a bal helyett, de ez már tényleg csak az igazi fanatikusoknak szúr szemet.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek