Aktuális

Visszasimogat az okostelefon - videó

B. B. A.

Létrehozva: 2018.10.06.

Bizonyára nagyon unatkozhatott az a francia mérnök, aki egy ujjhoz hasonlító eszközt alkotott, amit okostelefonhoz vagy tablethez lehet csatlakoztatni. Marc Teyssier kütyüjéhez öt, pontosan szabályozható motor tartozik. Ezek garantálják, hogy az eszköz élethűen le tudja másolni az igazi ujjakra jellemző mozdulatokat. A MobiLimb nevet viselő szerkezethez még speciális borítást is készített. A vásárló választhat például a bőrszerű vagy a szőrös közül is, hogy még bi­zarrabbul nézzen ki.

Azt, hogy mi mindent tud a szerkezet, Teyssier egy videóban mutatta be. A robotujj képes simogatni a felhasználó kezét, míg az a telefonját nyomkodja, vonszolni tudja a rácsatlakoztatott készüléket, emellett felhasználható állványként és fogantyúként, sőt  értesítéseket is küld, és érzelemszerű jelzéseket képes kifejezni.

MobiLimb: Augmenting Mobile Devices with a Robotic Limb [UIST 2018] from Marc Teyssier on Vimeo.

Makay József technológiai szakértő a Bors kérdésére úgy vélte: ez a kütyü a világ egyik leghaszontalanabb terméke. Ugyanakkor biztos benne, hogy van rá piaci igény, még ha nem is nagy.

– Gondoljunk csak bele, hány olyan komolytalan termék létezik, ami semmivel sem akarja jobbá tenni az emberek életét, viszont poénnak, vicces ajándéknak tökéletes! A MobiLimb pontosan a bizarr jellege miatt vált híressé, és emiatt juthat el az erre fogékony vásárlóközönséghez – mondta Makay József.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek