Aktuális

Kapkodnak a lovainkért a világ rendőrségei

P. Zs.

Létrehozva: 2018.10.22.

Vándor a jelölt a tökéletes rendőrlovak vérvonalának elindítására. Mezőhegyesi nóniuszok lehetnek egyenruhások szolgálati hátasai szerte a világon.

Forrás: Zsolnai Péter

Gőzerővel készültek az október 23-i állami ünnepségre a magyar lovas rendőrség tagjai Mezőhegyesen, amikor ott jártunk a múlt héten. A lovas szolgálat életforma, a lovakkal bánni nem könnyű: bár játékosak és élettel teliek, nem lehetnek túlzottan kedvesek, de közömbösek sem. Hiszen emberekkel találkoz­nak járőrözés közben, ünnepségen, s akkor is, ha tö­meg­­osz­latásban kell részt venni.

A Mezőhegyesen tenyésztett faj­ták már olyan népszerűek, hogy a tenyésztés bölcsőjének szá­mító Belgium is in­nen szerez be után­pót­lás­lo­vakat. Olyan nagy a kereslet, hogy szinte alig tudják teljesíteni a megrendeléseket. Ugyanakkor Vándor, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztá­lyának ménje lehet az, ami létrehozza a tö­kéletes rendőrló vérvonalát.

– Ő most a parancsnoki ló, egy nóniusz fedezőmén. Azt várjuk tőle, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy hazánk legyen a rendőrlótenyésztésben a legjobb a világon. Erre minden esélye meg is van – mondta a Borsnak lovasa, Madarász Róbert őrnagy.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságá­nak Bevetési Főosztályán belül működik a III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály. Itt Madarász Róbert a lovas alosztály vezetője, ami most 50 lovat és lovast szám­lál, de 60-ra szeretnék növelni. A múlt heti gyakorlaton és vizsgákon a lovak kiválasztása is megtörtént fizikumuk és viselkedésük alapján.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek