Aktuális

Évi 262 ezer forint plusz a családoknak

Bors

Létrehozva: 2018.10.19.

Magyarországon alapvetően családcentrikus emberek élnek, a magyarok hagyományosan családszeretők, és fontosak számukra ezek a kötelékek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnap Budapesten. Novák Katalin a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Akadémián megrendezett konferenciáján kutatási eredményeket is ismertetett: ezek szerint a fiatalok családban képzelik el a jövőjüket, elsöprő többségük házasságban szeretne élni és gyermekeket nevelni, ezek az elképzelések azonban rendre elmaradnak a valóságtól.

Az ál­lamtitkár szerint ezért a kormánynak egyszerre kötelessége és felelőssége is, hogy segítse őket a családalapítással, gyermekvállalással kapcsolatos terveik megvalósításában. Máris jó hír, hogy a magyar fiatalok már nem annyira későn vállalnak gyermeket: az utóbbi négy év eredménye, hogy az első baba érkezését a korábbi évek átlagánál már egy évvel korábbi időpontra tervezik. 

Novák Katalin azt is ismertette, hogy tavaly egy család átlagosan 262 ezer forintot tudott megspórolni a családi adókedvezményekkel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek