Aktuális

Ceglédi erőszak: Nem hisznek a rendőrök a 4 éves lány családjának

M. S., H. R.

Létrehozva: 2018.10.12.

<p>Kizárt dolog, hogy egy nőgyógyász összetévesszen egy nemi erőszaktól származó sérülést egy súlyos tárgy okozta szövetroncsolással – állítják a Borsnak megszólaló szakértők.</p>

A már elvégzett nő­gyógyászati vizsgálat után pszichológus szakértő fog elbeszélgetni a 4 éves kislánnyal, akit a gyanú szerint valaki megerőszakolt egy ceglédi szálláson – értesült a Bors. Andika egyelőre egy fővárosi kórházban lábadozik, több műtétet is el kellett végezni rajta, édesanyja hétfő óta folyamatosan vele van. A család egyik ismerőse lapunknak azt mondta, hogy a gyermek édesapját is nagy örömmel – „Apa, apa!” kiáltással – fogadta.

A kislány édesapja, Lucian P. szerdán azt mondta a Borsnak: kizártnak tartja, hogy Andikát bárki is megerőszakolta. A család szerint egy 500 kilós súly esett a gyermekre, attól keletkezhettek a sérülései. Az ismerős szerint ugyanakkor az egy napon át helyszínelő rendőrök kétségbe vonták, hogy a súly okozhatott sérülést, és ezt el is mondták a családtagoknak. Ráadásul a hozzátartozókon kívül nincs is szemtanúja az állítólagos balesetnek. Mint arról beszámoltunk: a kislány apjától, nagybátyjától és nagyapjától DNS-mintát is vettek.

A Bors több nőgyógyászt is megkérdezett az esettel kapcsolatban, akik egybehangzóan állítják: a nemi erőszak okozta sérülést nem lehet összetéveszteni a súlytól keletkező roncsolódásokkal.

– A súly okozhat a testben traumát, törést, más sérüléseket, de a nemi erőszak a nemi szerven olyan elváltozásokat idéz elő, hogy azt egyértelműen meg lehet állapítani az orvosi vizsgálat során – mondta a Borsnak egy, az esetet ismerő, neve elhallgatását kérő gyermeknőgyógyász.

Dr. Tahy András fő­orvos osztja ezt az ál­láspontot, ugyanakkor hozzátette: az igazságügyi orvoslás eléggé bonyolult, a bíróságon az számít, ami bizonyítható.

Csípős

Ebben az ügyben valaki nagyon titkol valamit. Csakhogy a modern orvostudomány becsapásához ez alighanem kevés lesz. Huszti Zoltán

– Az erőszak megállapítható kül­sérelmi nyomok alapján, vagy hogy van-e sperma a hüvelyben, de ezek ténye sem minden esetben bizonyító erejű. Egy 4 éves kislány esetében a hüvelyi behatolással az anatómiai adottságoknál fogva egy felnőtt olyan sérüléseket okozhat, amelyek a gyermek halálát is okozhatják – tette hozzá dr. Tahy András.

Csütörtökön arról érdeklődtünk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól: van-e már az ügynek gyanúsítottja, és milyen szakértőket vonnak be a nyomozásba? Tömör válaszukban közölték: szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyo­moznak, bővebb tájékoztatást jelenleg nem adhatnak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek