A Bors kiderítette, miért utaztatnak kecsapot és hagymát is a libegőn

A Bors kiderítette, miért utaztatnak kecsapot és hagymát is a libegőn

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2018. október 27. 13:30
Hu-Zo

Lila hagyma, kecsap, mustár is rendszeresen utazik, ráadásul nagy tételben, a budapesti libegőn – egyéb élelmiszerek mellett. Ezt mutatják azok a Facebookon terjedő fotók, amik a János-hegyi nevezetességen készülnek. Felnőtteknek egy út 1000 forint, oda-vissza 1600 a libegőn. Na, de ki szállít kaját vele, és miért?

A BKK a Bors érdeklődésére megadta a megfejtést: 

„A libegő völgy- és hegyállomásának büféjét vállalkozó üzemelteti bérben. Mivel a kerületi önkormányzat csak korlátozott behajtási engedélyt ad a területen szolgáltatóknak, így a szállítási feladatokat egyedi módon kell megoldani. A libegő üléseit társaságunk a bérleti díjat fizető büfék számára korlátozott mértékben szállítási célra is rendelkezésre bocsátja a biztonsági előírások maradéktalan figyelembe vételével” – írta    a sajtóosztály, hozzátéve: magánszemélyek nem élhetnek a lehetőséggel.

A zugligeti libegőről egyébként épp szerdán írtunk, pontosabban tervezőjéről, a most 95 éves Frankó Endréről, aki ráadásul az utolsó élő vadászpilóta a híres II. világháborús Puma repülőezredből. A szocializmusban, többszöri nekifutásra, amikor már nem számított annyira a „horthysta” múltja, felvették a Műegyetemre, és gépészmérnök lett.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.