Aktuális

Nem jött össze neki: még mindig szűz a világ egyetlen barna pandája

Bors

Létrehozva: 2018.09.15.

Forrás: YouTube

Noha a most kilencéves Qizait nevezhetjük a pandák celebjének, nem mondhatni, hogy eddigi élete sikerek sorozata lenne - és sajnos most sem fordult sokkal jobbra a sorsa. 

A fiú pandára még kétévesen találtak rá a kínai Qingling-hegységben: a többi panda kiközösítette barna bundája miatt, társai ellopták a zsákmányát, így teljesen legyengült. Végül a fopingi pandatelepre került, ahol gondozói szerint végre magára talált - adták hírül korábban.

Most azonban szegény Qizai ismét lógathatja az orrát: nem sikerült ugyanis elveszítenie a szüzességét, a telep vezetői bármennyire is igyekeztek megteremteni ennek a lehetőségét. A szomszédságába költöztették ugyanis a 18 éves Zhuzhut, aki már négy kispandának adott életet, és láthatóan nyitott volt az újabb párosodásra - a gondozók azonban elkeseredve észlelték, hogy Qizai mégsem ért célba. Talán a korkülönbség zavarta? 

Zhuzhut egyébként végül mesterségesen termékenyítették meg a barna panda spermáival - ám sajnos így sem garantált az utód, ugyanis már négy másik pandánál próbálkoztak, sikertelenül - írja a Shanghaiist.

A pandáknál egyébként nem ritka, hogy némi barna szín is keveredik fekete-fehér bundájukba - az azonban, hogy egy panda teljesen barna-hefér legyen, mindennemű fekete folt nélkül, egyedülálló, és valószínűleg valamilyen genetikai rendellenesség eredménye.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek