Most érdemes vírusölő, immunrendszert stimuláló köhögéscsillapító, nyákoldó gyógynövényes lándzsásútifű-szirupot készíteni. Több módszer ismert.
Szirup készítése rétegzéssel: egy üveg aljára ujjnyi vastagon – megmosott, egycentisre vágott – friss útifűleveleket teszünk, erre ugyanolyan vastagságban cukrot, addig rétegezve, amíg az üveg meg nem telik. Két hétig ablakban (napra téve) állni hagyjuk, naponta megrázzuk. Leszűrve napi 1-3 evőkanállal ihatunk belőle.
Forrázással: 5 dkg gyógynövényt (lehet szárított) 5 dl vízzel leforrázzuk, lefedve félórát állni hagyjuk, majd átszűrjük. 1 kiló cukorból 5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk. A tűzről levéve elkeverjük az átszűrt lével. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére 10-15 csepp echinaceatinktúrát cseppentünk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.