Aktuális

Gasztroforradalom: Rántva is finom az uborka és a Túró Rudi

R.K.

Létrehozva: 2018.09.07.

Valóságos gasztroforradalom zajlik Magyarországon. A klasszikus rántott húst talán sosem unjuk meg, de nem árt kísérletezni, mert izgalmas ízek születhetnek. Tatai Róbert séf imádja a panírt, még kocsonyát is ki tud rántani.

Nem is gondolnánk, mennyi mindent be lehet panírozni, hogy az étel abszolút ízletes marad. Könnyen válhat főfogás a kovászos uborkából vagy a Túró Rudiból, ami elsőre meglepő, de ha vesszük a bátorságot és bepanírozzuk őket, egy rendkívül különleges ízvilágot ismerhetünk meg.

A TV2 Séfek séfe című főzőműsorának győztese, a 25 éves Tatai Róbert úttörője a rántott ételeknek, fantáziája határtalan, ha lisztbe, tojásba, morzsába forgat valamit. A Borsnak ízelítőt adott lenyűgöző kreativitásából. Róbert elsőként a kovászos uborkával indított: a félbevágott uborkákról a levet leitatta, rizslisztbe panírozta, majd jöhetett a tojásfehérje. A klasszikus zsemlemorzsát ezúttal összetört kukoricapehellyel és lepirított tökmaggal helyettesítette. Csak egyszer panírozta be, majd mangalicazsírban kisütötte, végül mártogatóssal tálalta. – Nagyon különleges az íze! De a harapásnál vigyázni kell, mert rettentően forró! – figyelmeztet Róbert.

A séf a Túró Rudit is megcsavarta: a lehűtött édességeket palacsintaszerű tésztába mártotta, majd kekszmorzsába forgatta. Ezt kétszer ismételte meg. A rudakat forró olajban, 170-180 fokon kell kisütni, úgy lesz az igazi. – Nagyon finomak lettek, egy igazi különlegesség. Ha tehetném, és nem törődnék a súlyommal, minden nap meg tudnám enni – mosolygott Róbert.

– Egy igazi magyar ember szerintem egy hetet sem bír ki anélkül, hogy valamilyen rántott dolgot meg ne kívánna. A rántott hús az igazi klasszikus, de persze a sajtot, a karfiolt, és a többi tökfélét is imádjuk bepanírozva – mondja a séf. A Street Food-láz néhány éve a magyar konyhát is meghódította, ennek köszönhető, hogy egyre több étel bepanírozásával próbálkoznak a vállalkozó szelleműek. – Gyakorlatilag mindent bepanírozható a megfelelő technikával, a külföldiek pedig csodálják a kreativitásunkat, és imádják is a panír ízét – teszi hozzá Róbert, aki már szusit, kocsonyát és körömpörköltet is készített rántva.

Innen ered a panír

A panírozással Bizáncban próbálkoztak meg először, majd a mai Spanyolország területén kezdte meg hódító útját, ahol máig is andalúz szeletként ismerik. Az olaszok milánói szeletként emlegetik, végül Bécsben is megismerték Radetzky osztrák marsall által. A liszt-tojás-morzsa hármas egyvelege onnan jutott el hazánkba is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165103_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27466_resized.jpg?avcount=1714143619
origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164663_auto_resized.png
metropol.hu

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163322_auto_resized.jpg
vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27463_resized.jpg?avcount=1714143619
origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714143619
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714143619
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714143619
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros