Főzve, sütve isteni, de nyersen fogyasztva gyomorproblémákat okozhat, a burgonyában lévő szolanin nevű alkaloida miatt. Ez közvetlenül a héj alatt koncentrálódik, ráadásul hőkezelés nélkül rettentő nehéz megemészteni a túl sok keményítő miatt.
A nyers, éretlen, vagy félig érett zöldségben szintén nagy mennyiségű szolanin van, amely nagy mennyiségben mérgező. A szolanin keserűvé is teszi a nyers padlizsánt. Sülve, főve viszont egészséges, sok tápanyag van benne.
A zöld és sárga babból akár egy maréknyi is veszélyes lehet nyersen. Nemcsak mérgezést, de sokkot is kaphat tőle a szervezetünk. Bármit főzünk belőle, legalább tíz perc hőkezelés szükséges ahhoz, hogy a veszélyes anyag lebomoljon. A vajbabot is főzni kell!
Gyomorproblémákat és bélgörcsöket okozhat a nyers rebarbara. Mérgezést szerencsére csak nagy mennyiség elfogyasztása okozhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.