Aktuális

A hajléktalangyilkos tini anyja: Mintha szíven szúrtak volna

Bors

Létrehozva: 2018.09.08.

Huszonöt évesen szabad lehet az a 16 éves fiú, aki két hajléktalant vert halálra Tatabányán. M. Apolló édesanyja kitartott gyilkos fia mellett.

Forrás: Bánkúti Sándor

Tizenhárom és fél év börtönre ítélte tegnap a Tatabányai Törvényszék két hajléktalan halálra veréséért a tinédzsert.

M. Apolló 15 éves volt, még általános iskolába járt, amikor a két férfit megölte 2017 áprilisában. A Tányér becenevű B. Tamással egy alkalmi munka közben veszett össze, ököllel ütötte-verte a 42 éves férfit, a földön rugdosta. Az arcát péppé verte, de a belső szervei is súlyosan sérültek. Aztán hazaindult, de anyja miatt inkább a lépcsőházban üldögélt. Két óra sem telt el, amikor újra elindult, és egy presszó kertjében alvó hajléktalanra, F. Bélára támadt. Őt is agyonverte Apolló, akit másnap elfogtak.

A fiú tegnap szinte remegett, amikor a bv-őrök a tárgyalóba vezették. Édesanyja végig kitartott mellette, megjelent a tárgyaláson is, amit gyakorlatilag állva nézett végig. Az ítélet előtt még tanúként hívtak be egy bizonyos Maci nevű fiatalt, akiről Apolló – megváltoztatva eredeti vallomását – azt állította, va­lójában ő biztatta a gyilkosságokra. Ezt Maci nem hagyta szó nélkül. – Hazudsz, ebből semmi sem igaz – szúrt oda a tekintetével Maci Apollónak.

A bíróság szerint a fiú egyértelműen mindent maga követett el. – Apolló önszántából és egyedül követte el a bűncselekményeket. A családi körülményei ehhez jócskán hozzájárulhattak, pszichés problémákat idézhettek elő nála. A vádlott fiatal elmondása szerint édesanyja alig törődött vele, nem szerette, ezért kérte többek között az állami gondozásba vételét – sorolta a bíró.

Az édesanya többször kifakadt a tárgyalás alatt. – Miért nem vettek látleletet Apollóról? Akiket állítólag megölt, miért nem védekeztek? Mikor hazajött a fiam, nem volt véres a ruhája – fakadt ki az anyuka, aki a Borsnak el­mondta: nem volt fiának semmilyen sérülése. – Folyton rossz anyának állítanak be, pe­dig mindent megteszek érte és az ötéves öccséért. Jogilag már nem is vagyok az édesanyja. Most úgy érzem magam, mintha szíven szúrtak volna, hiszen a fiamról van szó. Nem igazságos az ítélet – futották el a könnyek a nő szemét.

Apolló az égvilágon semmit nem mondott, amikor utoljára szólhatott, azt sem, hogy megbánta a tettét. Az ítélet ellen fellebbezett, így az nem jogerős. Apollónak fiatalkorúak börtönében kell leülnie a büntetését, jó magaviselete esetén három és fél évvel korábban, azaz már 25 évesen szabadulhat.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek