Aktuális

VV Fanni rejtélyes halála – Bejelzett a poligráf a hullámsírra

Bors

Létrehozva: 2018.08.20.

Duna, bányató, kút, csatorna, Mind víz, és mind felmerült már a valóságshow-szereplő gyilkossági ügye kapcsán. És ahogy a GPS-jelek, úgy a poligráfos eredmény, de még az FBI-nyomozók szimata is a hullámsírhoz vezet.

Fanni rejtélyes halála az idei év talán legki­emelkedőbb bűnügyi története, olyan szempontból legalábbis mindenféleképp, hogy egyetlen gyilkossággal sem foglalkozott annyit a sajtó, mint ezzel az üggyel. Tavaly december 4-én tragikus hírt közölt a rendőrség VV Fanni szüleivel, miszerint a november 20-án eltűnt lányuk már nincs életben.

Az ügy egyetlen gyanúsítottja azóta is a dunaújvárosi kajakos, B. László, aki nyolc hónapja előzetes letartóztatásban ül. A férfi a bűnrészességét – miszerint a lakásából a mélygarázsba cipelte, majd egy bérelt autóba tuszkolta az ájult Fannit, amit kamerafelvétel is bizonyít – azonnal elismerte, de a gyilkosságot rendületlenül tagadja. Továbbra is azt vallja, hogy a duna-parti luxusapartmanháztól 800 méterre két ismeretlen férfinak átadta a lányt.

Bányatavakra gyanakodtak

Egy ország találgatja, igaz-e a gyanúsított története, vagy csak egy kitartó és profi hazudozó. Az ügyben a magyar rendőrségnek nemrég amerikai szövetségi nyomozók is besegítettek, olyannyira nagy figyelmet kapott ez a mai napig megoldatlan bűntény. És ahogy a hazai detektívek, úgy az FBI szakemberei is vizek környékén kutakodtak, és szimatuk a szalkszentmártoni bányatavakhoz vitte őket. De a tavak többszöri átkutatása sem zárult eredménnyel, ami a Novozánszki család ügyvédje szerint nem biztos, hogy azt jelenti, hogy Fanni teste nincs ott.

– Nem tartom kizártnak, hogy bár a holttestet nem találják, a gyanúsított mégis oda dobta, csak óriási szerencséje van – vélekedett lapunknak a Fanni családját képviselő dr. Lichy József ügyvéd.

– Ugyanis, ha azokban a napokban a bányató talajmozgása nagy mértékű volt, simán lehúzhatta a testet a mélybe, majd visszarendeződött a tó alja, és a búvárok ezért nem találják – fejtette ki egyik teóriáját dr. Lichy, aki szerint egy elhagyatott kút, de a budapesti, több száz kilométeres csatornarendszer is lehetséges opció volt Fanni holttestének eltüntetésére.

Ötször futottak neki a hazugságvizsgálatnak

A B. Lászlót korábban védő dr. Brodmann Péter lapunknak elmondta: a hazugságvizsgáló valóban bejelzett bizonyos kérdéseknél, olyanoknál is, amelyek nem kapcsolódnak szorosan az ügyhöz. Ugyanakkor a jogász szerint meglehetősen furcsa, hogy a hazugságvizsgálat négy órán keresztül zajlott, és ötször újrakezdték a meghallgatást. Az ötödik nekifutás után a rendőrök sikeresnek értékelték a vizsgálatot.

Árulkodó koordináták

És nem véletlen, hogy minden eshetőségben a víz a közös nevező, az ügyvédtől ugyanis úgy tudjuk, B. László hazugságvizsgálata során a „Vízben van Fanni holtteste?” – kérdésnél jelzett legerősebben hazugságot a műszer. De tény, hogy már a poligráf előtt is a víz volt a nyomozók kiindulópontja, hiszen a Duna számos szakaszát, így a gyanúsított lakhelyén, a dunaújvárosi részt is átfésülték, ugyanis mindvégig B. László kocsijának GPS-koordinátái alapján vizsgálódtak. De hiába minden vízhez irányuló nyom, a cserfes valóság­show-szereplő holttestére azóta se bukkantak rá.

Roncsol a víz

De ha végre meg is találnák a vízben, rossz hír lehet a szakértőknek, hogy egy pár hete vízben lévő holttest sem emlékeztet emberi mivoltára, nemhogy egy nyolc hónapja ázott tetem. Különösen, ha sodródás is volt a vízben, mert akkor sérülések is bekövetkeztek, nem beszélve a ragadozó halakról, madarakról, amik nem kímélik a vízi hullákat. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek