Aktuális

Kedden beadják a méreginjekciót! Egypetéjű ikrek cseréltek egymással a halálsoron

Bors

Létrehozva: 2018.08.09.

Forrás: Nebraska Department of Corrections

Carey Dean Moore Nebraska leghosszabb ideje, közel 40 éve halálsoron várakozó börtönlakója, miután 1979-ben lelőtte Reuel Van Ness Jr. és Maynard Helgeland taxisofőröket Omahában.

A kettős gyilkosságért elítélt férfi sorsa a következő héten, augusztus 14-én, kedden beteljesülhet, méreginjekció várja.

A halálsoron várakozó gyilkos életét egypetéjű ikerbátyja, David Moore önfeláldozó módon próbálta megmenteni még 1984-ben. Vállalta, hogy őt végzik ki testvére helyett. Az ikrek ekkor 26 éves voltak.

Mialatt ugyanabban a börtönben voltak elhelyezve Nebraskában, a testvérek ruhát váltottak és munkát cseréltek egymással. Erre úgy kerülhetett sor, hogy családi ügyek megbeszélése okán négyszemközt találkozhattak egymással az egyik cellában – számolt be róla a The Sun.

Death Row killer's identical twin secretly switched places with him in prison in selfless bid to die in his place

A MAN switched places with his identical twin brother on Death Row in a bid to take his place when his time came to be executed. David Moore, who was 26 at the time of the switch, swapped places wi...

Az ikrek szerepcseréje csupán néhány órán át működött, mivel egy sasszemű konyhai főnök kiszúrta a váltást.

Most David végignézheti, ahogy fivérét Carey Dean-t a tervek szerint a jövő héten, kedden reggel méreginjekcióval kivégzik. David azt mondta a nebraskai Lincoln Journal Star-nak, hogy nem lesz neki könnyű részt venni a kivégzésen.

– Dean azt akarja, hogy ott legyek, szóval nincs választási lehetőségem – nyilatkozta David, majd hozzáfűzte, hogy annak idején “állatok” voltak, de idővel megváltoztak.

Az egyik áldozat, Maynard Helgeland fia azt írta közösségi oldalára: „Maynard Helgeland és Reuel Van Ness gyilkosának közelgő kivégzése előtt néhány gondolat motoszkál a fejemben.

– Ámbár a kivégzése és halála nem kellemes dolog és biztos vagyok benne, hogy a családja fájdalmasan gyászolni fogja őt. Azonban már 40 évük volt arra, hogy erre felkészüljenek, 40 év összeköti őket, 40 éve megoszthatták fájdalmukat, 40 év hosszú idő.

– A gyilkos mindössze 13 évet engedélyezett nekem az apámmal. Szívesen odaadnék 20 évet az életemből, ha cserébe 40 évet tölthettem volna el az apámmal.” 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek