Aktuális

Einsteinnél is okosabbak ezek a 11 éves ikerlányok

Bors

Létrehozva: 2018.08.03.

– Unatkozunk, ha nincs iskola – szögezte le a 11 éves Nysa Upadhya. Őt és ikertestvérét, Nishkát már most zseniként tartják számon. Az Angliában élő indiai lányok imádnak suliba járni, kiemelkedően teljesítenek matematikából, és gond nélkül oldanak meg felnőtteken is kifogó logikai feladatokat.

A lányok az intelligenciát és problémamegoldó képességet felmérő teszteken is remekeltek. Itt már az is szép eredmény, ha valaki 125 pont felett teljesít: a lányoknak 162 pontjuk lett! Einsteinnek és Stephen Hawkingnak „csak” 160 az IQ pontja.

– A legtöbb osztálytársunk azt számolgatja, mennyi idő van még ebédszünetig. Mi imádunk órán lenni! – lelkendezett Nysa a Daily Mailnek. – Szerintünk nagyon hasznos a házi feladat, hiszen elmélyíti a tudást, amit a tanórákon szereztünk.

A lányokat nem kötik le az elektromos kütyük sem, nem néznek tévét és telefonjuk is csak azért van, hogy ha muszáj, értesíteni tudják a szüleiket.

The twins aged 11 cleverer than Einstein!

Nishka Upadhya, who turned 11 in July, reckons that 50 per cent of her classmates at school don't want to be there. 'All they care about is how long it is until lunchtime,' she says, with a roll of her eyes.

– Nem érdekel a Facebook, az Instagram. Az még nem való a mi korosztályunknak – bölcselkedett tovább Nysa, aki nővérével inkább olvasni szeret, miután végeztek nyolcadikban, a szünidejükben Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényét olvasták kikapcsolódás gyanánt.

– A lányok zongoraórára járnak és taekwondóznak – tette hozzá édesanyjuk, aki már csecsemőkorukban látta, milyen különlegesek a lányai. Ő, a férje és a szüleik ártak egyetemre, ezért úgy gondolják, a lányok génjeiben van a tanulás iránti szeretet.

– A lányok mindig versengenek egymással, de ettől csak még jobbak lesznek – büszkélkedett az édesapa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek