Aktuális

Szelíd motorosok segítik a bántalmazottakat

B. B. A.

Létrehozva: 2018.07.22.

A motorosokról sokan nem épp a legjobb véleménnyel vannak. Pedig mi bizonyítaná jobban, hogy a helyén van a szívük, mint a két éve létrejött Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport?

 – Elkezdett a fejemben kiabálni a Kovács Pisti – egyszerűen így reagált Mihály Zsolt, a csoport megálmodója a Vasárnapi Borsnak arra: miért áldozzák fel a szabad­idejüket azért, hogy nőket, gyerekeket mentsenek meg egy esetleges pofontól vagy még annál is rosszabbtól. Na és hogy ki is az a Kovács Pisti? Az, akit az iskolában még Zsolt „terrorizált”.

– A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni a másikkal. Én is az voltam Pistivel, akit azóta sem sikerült megtalálni, hogy bocsánatot kérjek tőle, de akik segítséget kapnak tőlünk, az időnket, az energiánkat, a kilométereinket, neki köszönhetik – meséli a szelíd motoros. Zsolt akkor döntötte el, hogy beáll egy sajnos igen sokakat érintő ügy mellé, amikor meghallotta, Amerikában egy motorosbanda segített egy kislányon, akit hosszú ideje zaklattak. Megfogalmazódott benne: itt az ideje, hogy lerója tartozását Kovács Pisti felé azzal, hogy másokon segít.

– Egyszer egy Kazincbarcika melletti településről keresett meg minket egy kislány, akivel az apja nagyon agresszívan viselkedett. Megkért, hogy vigyázzunk rá, amíg beér az iskolába, épp érettségi vizsgája volt. Természetesen nem kellett kétszer kérni. Meg is vártuk, és a vizsga után elkísértük a buszig – mondta el büszkén Zsolt. Bár még csak két éve működik a csoport, máris hatalmasra nőtte ki magát. Mint­egy ezren csapattagok szerte az országból, és az is lenne a cél, hogy mindenhol legyen szelíd motoros, hogy a legkisebb faluban is tudjanak segíteni, ha kell. Méghozzá csupán a jelenlétükkel, hiszen aki bátor egy nővel vagy gyerekkel szemben, az könnyen felhúzhatja a nyúlcipőt, ha meglát egy motorosbandát. Ráadásul legközelebb kétszer is meggondolja a viselkedését.

– Nem bántunk senkit, egyszerűen nyomást gyakorlunk, persze nem tettlegességgel. A legfőbb célunk, hogy az esetekre felhívjuk a sajtó figyelmét, mivel ha fókuszba kerül az elkövető, kevesebb esély van rá, hogy folytassa a zaklatást, bántalmazást – tette hozzá Zsolt, aki egyébként gépjárművezetést oktató vállalkozó, de van a szelíd motorosok között börtönőr és nyugdíjas rendvédelmi dolgozó is.

A bántalmazott gyerekek és felnőttek a Facebookon és a www.szelidmotorosok.hu-n vehetik fel a kapcsolatot az őrangyalokkal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek