Aktuális

Ezért varázslatos úti cél Valencia - fotók

R. K.

Létrehozva: 2018.07.13.

<p>Planetárium, vízi állatkert, operaház és tudományos múzeum – mindez egy helyen megtalálható Valencia legcsodálatosabb negyedében. Nem is csoda, hogy minden korosztály megtalálja a maga szórakozását.</p>

Spanyolország harmadik legnagyobb városa a Földközi-tenger nyugati partvidékén remekül ötvözi a múltbéli és a modern látnivalókat. A fiatalabb és családos turistákat talán inkább az utóbbiak vonzzák, így teljességgel kijelenthető: óriási hibát követnek el azok, akik nem látogatnak el a művészetek és a tudományok városának nevezett negyedbe.

A városrészbe az elterelt Túria folyó egykori medrén át vezet az út, amit pálmafák és színpompás növényvilág szegélyez. Egy kellemes sétát követően rögvest elénk tárulnak a modern stílusban megálmodott épületek, amelyek kristálytiszta vízű medencékkel vannak körülvéve. Elsőként az Operaház futurisztikus látványa fogad minket, amit a sorban a Planetárium és az interaktív Tudományok Múzeuma követ.

De a legszenzációsabb: Valenciában található Európa legnagyobb, 110 ezer négyzetméteres területű akváriuma. Az Oceanogràficban a teljes vízi élővilággal megismerkedhetünk, többek között cápákkal, rájákkal, medúzákkal, krokodilokkal, és az egyedülálló szépségű belugákkal. Miután a két, 70 méter hosszú, víz alatti folyosót is bebarangoltuk, feltétlen üljünk be egy delfinshow-ra is! Ha ezen is túl vagyunk, akkor sétáljunk le a tengerpartra, ahol gyönyörű panorámával rendelkező éttermek egyikében belekóstolhatunk a valenciai gasztronómiába.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek