A görögdinnye szezonja júliustól-szeptemberig tart, kiváló és finom hűsítő a meleg nyári napokon. Gazdag vitaminban: tartalmaz A-, B- és C-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot és szelént. Kevés kalóriát, zsírt, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, kitűnő alapanyaga a diétáknak.
Tarthatunk kifejezetten görögdinnye-diétát. Nem kényszerít koplalásra, kalóriaszegény, de laktató és tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat. A diéta ideje alatt kiegészíthetjük sovány tejtermékekkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű kenyérrel. A gyümölcs magja is gyógyhatású. B-vitaminban gazdag, tartalmaz vasat, kalciumot, cinket. Ha a dinnyeevés közben nyeljük le a magokat, akkor a gyógyhatásai nem érvényesülnek, érdemes megőrölve salátára szórni, vagy egyszerűen csak jól összerágni.
A magjából készített gyógytea vese- és cukorbetegek részére ajánlott: őröljünk meg 3-4 evőkanál dinnyemagot, áztassuk 2 liter vízbe 15 percig, majd szűrjük le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.