Aktuális

Ezek azok az extrák, amiket Ön se hagyhat ki az autójából

Bors

Létrehozva: 2018.07.08.

Napjaink autócsodái elképzelhetetlen mennyiségű extrával igyekeznek elcsábítani az autósokat, olykor sikeresen. A gyári extrák tömkelege azonban költséges játék, a speciálisan egy modellre fejlesztett termékeket a forgalmazók olykor nevetségesen drágán kínálják. De sem az új autót vásárlóknak, sem a régebbi autókat hajtóknak nem kell manapság már lemondaniuk a komfortot, praktikumot, vagy olykor csak megjelenést feldobó termékekről. A kínálat széles, mindenki megtalálhatja magának a megfelelőt, mellyel még személyre szabottabb lehet autója. A Bors összeválogatott néhány érdekes terméket, melyek valóban szükségesek lehetnek egy autóban.

Az utastérben szinte végtelen mennyiségű fejlesztést hajthatunk végre, mellyel nagyban növelhetjük az utazás komfortját. Gyerekkel közép- és hosszú távon utazók számára manapság már szinte kötelező a fejtámlamonitor, ahol a gyerkőcök kedvenc filmjeikkel foglalhatják el magukat a biztonsági gyerekülésben üldögélve.

A fejtámla sok lehetőséget kínál. Remekbe szabott tárolózsákokat lehet rögzíteni a rudakon, de kapha-tóak egyszerű csomag­akasztók, vagy éppen ruhavállfa-kiegészítők is szinte fillérekért. Ez utóbbin gyűrődésmentesen szállíthatjuk ingeinket, kosztümöt, öltönyt is.

A LED lámpák hosszú élettartamú, alacsony fogyasztású fényforrások olyan helyekre is beépíthetőek, ahova korábban mást nem tudtunk volna. Ilyen a helyzetjelzőt kiváltó nappali menetfény, melyet már a KRESZ is elfogad helyettesítőként. Különböző formákban kaphatók, vannak már típus specifikus változatok is. Másik egyre gyakrabban alkalmazott megoldás, a műszerfal és ajtókárpit környékére beépített hangulatvilágítások, melyek egyszerű LED szalagokkal oldhatók meg.

A másik biztonsági eszköz, a menetrögzítő kamera. Az egyszerűbb változatok már 10 ezer forint alatt is kaphatóak. Elsőre talán feleslegesnek tűnhet, ugyanakkor a kamera folyamatosan rögzíti az utat ötperces intervallumokban, így egy szabálytalanságnál, balesetnél bizonyítékként használható a rögzített film.

A tolatóradar már régi eszköz, bár az elmúlt években jóval pontosabbak lettek ezek is, de az új divat a tolatókamera, mely egyszerűen felszerelhető, a műszerfalra helyezett monitoron pedig láthatjuk az autó mögötti területet. Sok esetben szettben, radar és kamera együtt kapható, jelentősen növeli a biztonságot.

A mobiltelefonok töltéséről is érdemes gondoskodni autónkban, ritka az az eset, amikor egyetlen szivargyújtó aljzat elegendő lehet az utazóknak. Az első megoldás egy osztó beszerelése, melybe két, vagy akár három töltőt is beilleszthetünk, de az igazi megoldás a több USB-bemenettel rendelkező töltőfej, ahova mindenki kedvére csatlakoztathatja mobilját, tabletjét.

A csomagtérben lévő rendetlenséget, káoszt szüntethetjük meg ügyes tárolókkal, melyek használaton kívül összehajthatók, de egy nagybevásárlás után kinyitva nem fognak a tejek és konzervek összevissza gurulni a raktérben, ha a tárolót használjuk. Érdemes univerzális gumitálcát is behelyezni a raktérbe, amely méretre és formára vágható, és megkíméli az autó kárpitozását a szennyeződéstől, beázástól.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26420_resized.jpg?avcount=1711614912
origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711614912
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088594_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem teljesen józanul adott interjút Magyar Péter + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084507_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kiderült Szoboszlai titka: rászokott a különleges piára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083836_auto_resized.jpg
vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26434_resized.jpg?avcount=1711614912
origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086469_auto_resized.jpg
travelo.hu

A magyarok körében is nagy kedvenc úti cél jövő héten turistaadót emel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711614912
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089711_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Zalatnay Cini Lagzi Lajcsinak: „Nagyon nehéz lesz, reszket kezed-lábad, mit szólnak hozzád”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088876_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/mkntI2-U8Vfri54GIMGz6hNIOVJ82DfRn4Rnt5Tuk3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1ODE1M2QyYTNkYjQ5ZGFhYTI4YTk4NmYyZjMyYmM4.jpg
Magyar Péter

Varga Judit Magyar Péterről: "Bezárt egy szobába, a nagyfiam szabadított ki"