Aktuális

Azt mondjuk, ilyen velünk nem történhet: apróságnak hitték, hét éve a kegyetlen kór foglya

Bors

Létrehozva: 2018.07.08.

Tizenhárom évig élt görög földön, és nem tagadja, szerette a napfényt Margaret Murphy. Aztán hét éve az orvosokhoz fordult, mivel csúnya kiütései lassan az egész arcára kiültek. Azokat eleinte pikkelysömörnek hitték az orvosok, és hazaküldték - írja a Mirror.

Mum told lesions on her forehead were psoriasis - but it was much worse

A self-confessed sun worshipper was told she had skin cancer seven years after being misdiagnosed by doctors. Margaret 'Mags' Murphy from Dublin, Ireland had grown concerned about lesions on her forehead - which doctors initially claimed was psoriasis. But further inspection showed that this was skin cancer, and that she would need treatment.

It's nice out there today folks, don't forget your SPF if you don't want to end up like this 😘😎🌞

Posted by Mag's Murphys Journey on Saturday, April 8, 2017

Elmondása szerint sokáig nem foglalkozott az elváltozással, mert azt takarta a haja, de amikor egyre durvábbak lettek a sebek az arcán, orvoshoz fordult. Végül a rák egy ritka formáját állapították meg nála, ám a diagnózis nem lepte meg. Édesanyját is hasonló betegséggel kezelték.

A kemoterápiához hasonlatos, de speciális kezelésen, az úgy nevezett efudex kúrán már túlesett, és most az a kérdés, hogy bőre miként reagál arra. Egyelőre az biztos, hogy a kezelés után rosszabbul néz ki, mint előtte, elmondása szerint az állán lett a legdurvább az elváltozás pedig eredetileg ott semmi nyoma nem volt a betegségnek. 

Day 17Swollen face,itchy,burningSkin is so tight I'm finding it hard to open my mouth, can't smile can't yawn ,on the...

Posted by Mag's Murphys Journey on Tuesday, January 17, 2017

Day 4 healingIt's sooooo good not to be in painMost of the dry skin is gone off my faceAnd the new skin feels like silkMy face is back to it's original sizeNo more balloon head and misery face😠

Posted by Mag's Murphys Journey on Saturday, January 28, 2017

– Az emberek könnyelműek, nem veszik komolyan az rákveszélyt, amivel a doktorok fenyegetik őket – említi Murphy asszony. – Én se nagyon használtam Görögországban bőrvédő naptejet vagy más kozmetikumokat, és tessék: kiderült, hogy rákos vagyok.

– Vegyék komolyan az UV-sugárzást, mert ráfizethetnek - figyelmeztet Murphy, aki Facebook-oldalán kimondottan sokkoló fotókat posztol betegségéról, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az óvatlan napozás veszélyeire.

A 47 éves édesanya példájával kívánja felhívni a figyelmet a bőr védelmére, ezért blogot is indított, és folyamatosan tévé és rádióadásokban szerepel, interjúkat ad, hogy bizonygassa, milyen fontos a nap elleni védelem.

– Bármelyik napvédő, amely 30 faktor alatti, semmit sem ér, különösen, ha nyaraláson használod, amikor egész nap kint fekszel a napon. Minél barnább lesz a bőröd, annál nagyobb a sérülés – hívja fel a figyelmet Murphy.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek