Aktuális

TOP7 sóher milliárdos: Chaplin is igazi Dagobert bácsi volt

Címkék
milliárdos

Bors

2018. június 17. vasárnap 16:00

Bármit megengedhettek volna maguknak, ám összeállításunk milliárdosai mégsem szórták a pénzt. Ellenkezőleg, sokszor garasoskodóbbaknak bizonyultak, mint az átlag. Lehet, hogy ezért is tudtak ekkora vagyont gyűjteni?

7. Charlie Chaplin

A némafilmek sztárja akkor volt igazán csendes, amikor rajta volt a sor, hogy még egy kör italt rendeljen színészbarátainak vagy amikor megjelent a pincér a számlával. Marlon Brando egoista, zsugori zsarnoknak nevezte, míg Orson Welles a világ legsóherebb embere címkét ragasztotta rá. A hollywoodi pletyka szerint a Beverly Hills-i villája felhúzásakor filmes díszletépítőket kért kölcsön, hogy spóroljon.

6. Ingvar Kamprad

Az IKEA svéd bútoráruház alapítója a maga 46 milliárd dolláros vagyona ellenére szintén nem élt nagylábon. Üzleti útjain maximum háromcsillagos szállodákban szállt meg, de hogy ez is megérje, reggelire felfalta a büfét. Ám ha a saját kontójára ment, akkor csupán egy hamburgert evett. Kiárusításkor vásárolta a ruháit, és legszívesebben tömegközlekedéssel utazott.

5. Cary Grant

A 30-as években nemcsak Hollywood legjobban fizetett színésze volt, hanem a világ egyik leggazdagabb nőjét, Barbara Huttont vette feleségül, aki a Woolworth áruházlánc örökösnője volt. Ám ez sem tántorította el a spórolástól. Állítólag megjelölte a tejesüvegeket a hűtőjében, nehogy a személyzet megdézsmálja, a vendégeinek kiszámlázta a mosodaszámlát, és 25 centet kért egy auto­gramjáért. A viseltes kabátjairól pedig levágta a gombokat, hátha jók lesznek még valamire.

4. H. L. Hunt

A milliárdos olajember, akiről a Dallas filmsorozat főgonoszát, Jockey Ewingot mintázták, szintén megfogott minden centet. Saját maga vágta a haját, sofőrt sem alkalmazott, inkább maga vezette öreg Plymouth autóját, amivel képes volt egy háztömbbel odébb parkolni, csak hogy ötven centet megspóroljon.

3. Warren Buffett

Vagyonát 83 milliárd dollárra becsülik, ám máig a nebraskai Omahában él, egy ötven éve vásárolt házban. Szerinte ugyanis akkor sem lenne boldogabb, ha hat-nyolc villája lenne vagy venne egy jachtot. A reggelijéért pedig nem hajlandó többet fizetni 3,17 dollárnál, amit általában az irodájához közeli McDonald’sból szerez be.

2. Hetty Green

A Wall Street boszorkányának becézték, aki kétmilliárd dollárt gyűjtött életében. Ennek ellenére amikor orvosra volt szüksége, inkább álnéven ingyenes kórházba ment. Sőt makacsul tartotta magát annak idején a pletyka, hogy a fia azért vesztette el a lábát, mert Green nem volt hajlandó megfizetni egy jó sebészt. Étterembe sem szívesen járt, inkább ebéd gyanánt vett egy vödör zabpelyhet, vizet öntött rá, és a legközelebbi radiátoron felmelegítette.

1. Jean Paul Getty

Idén tévésorozat és mozifilm is készült a világ egykori leggazdagabb emberéről, aki nem akarta kifizetni unokájáért a vagyonához képest aprópénznek számító, 17 millió dolláros váltságdíjat, amikor elrabolták, később – amikor a fiú levágott fülét elküldték a családnak – pedig jócskán lealkudta az összeget. Londoni birtokán pénzbedobós telefont szereltetett fel, nehogy a személyzet elszemtelenedjen, és állítólag maga mosta a fehér­neműit.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

life.hu

Megszületett az egykori megasztáros énekesnő kisbabája: fotót is tett közzé a csöppségről

hirtv.hu

Nincs pénz tömegközlekedésre, de luxusbusz szállítja Miskolc polgármesterét

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

nemzetisport.hu

Vb 2022: Szalah vagy Mané biztosan kihagyja az idei világbajnokságot

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza

mandiner.hu

Spanyol és holland vadászgépek veszik át Bulgária légtere egy részének ellenőrzését

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence