Aktuális

Szörnyűséges körülmények közül mentették ki medvéket - videó

Bors

2018. június 22. péntek 17:30

A következő film megtekintésekor hihetetlen pillanatnak lehetnek szemtanúi, amikor egy évek óta bántalmazott állatkerti medve Echmiadzin városában végre megpillantja a külvilágot.

A Nemzetközi Jótékonysági Állatmentő szervezet munkatársai vették videóra, ahogy a lefogyott medvét Örményországban a sötét ketrecéből kimentik. A lesoványodott macit több férfi puszta kézi erővel tuszkolta ki a keskeny odú bejárati ajtaján.

Az állatokat évekig szörnyű körülmények között egy szűk helyiségben tartották. Az emberek maguk feszítették ki a vasrácsot is, hogy a falba vájt lyukból kimentsék a meghatározhatatlan ideje ott tartott medvét. Az elsőként megmentett medvét öt és hat év körülinek gondolták, de a fogait megvizsgálva megállapították, hogy sokkal idősebb. Kis termete miatt fiatalabbnak hitték, pedig kis mérete csak a szegényes étrendjének a következménye volt.

Az állatok kimenekítését a Nagy Medvementés Kampány részeként a Vadvilág Megóvása Alapítvány és a Kulturális Értékek megőrzésével foglalkozó alapítvány végezte. Missziójuk részeként összesen három medvét mentettek meg, amiért a világ minden tájáról dicséretben részesültek – adta hírül a Metro.

Az alapítvány a saját honlapján azt írja: „Sok medve unalmában és csalódottságában úgy enyhíti ingerültségét, hogy dörömböl, a fejét a falba veri és a ketrecre felkapaszkodva kétségbeesetten keresi a menekülési útvonalat. Közülük sokan éveket töltöttek rács mögött, egész életükben nyomorúságos körülményektől szenvedve.

„A Nagy Medvementés célja, hogy a megkínzott örményországi medvéket egy alapos állat-egészségügyi ellenőrzés és értékelés után rehabilitáljuk. A fizikailag és szellemileg is jó állapotban lévő állatokat szabadon engedjük, így visszatérhetnek a vadonba. Az önálló életre képtelen medvéknek állandó helyet biztosítunk, gondoskodunk róluk, tápláljuk őket. Itt és szabadon megélhetik önmagukat.”

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Kitoloncolás, bojkott, karantén, körözés: nem Djokovics az egyetlen, akit megállítottak

borsonline.hu

Sokkot kaptak a vásárlók: holtan találtak egy eladót a boltban

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

hirtv.hu

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye

szoljon.hu

Saját kézzel befejezték, most eladnák a szuper szolnoki otthont tulajdonosai

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: tartalékosan győzött a Siófok a Fehérvár ellen

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

magyarnemzet.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger + fotók

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

nemzetisport.hu

Női kézi BL: győzött a Rosztov, és átvette a vezetést A-csoportban

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján