Aktuális

Puszta kézzel ölte meg a nagymama a rá támadó veszett hiúzt

Bors

Létrehozva: 2018.06.19.

Az asszony úgy volt vele, hogy nem fog azon a bizonyos napon meghalni és úgy döntött, megvédi családját.

A 46 éves DeDe Phillips átélte azt, amit általában csak hollywoodi filmekben láthat az ember. A georgiai asszony ugyanis puszta kézzel tett ártalmatlanná egy vérszomjas vadállatot azért, hogy megvédje családját.

A People Pets beszámolója szerint Phillips június 7-én háza kertjének hátsó részében annak próbált utánajárni, hogy miért ugat olyan veszettül a szomszéd kutyája, amikor is egy veszett hiúz nézett vele farkasszemet.

Miután készített egy fotót, az állat szinte azonnal rátámadt. Szerencsére Phillips rendelkezett némi ismerettel a vadon élő macskafélékről, ugyanis apósa egykor prémvadász volt, így tudta, a ragadozó nagymacska a felsőtestére fog támadni, ezért két kézzel egyből a hiúz torkára támadt, amit nagy erővel szorítani kezdett. Természetesen a harc nem volt ennyire egyszerű, hiszen az állat az arcán, a karjain, a mellkasán és a lábain is megharapta, illetve megkarmolta, de végül Phillipsnek sikerült puszta kézzel megfojtania az állatot.

– Féltem, hogy ha elkezdek segítségért kiáltozni, az unokám kijön a házból, és azt semmiképpen sem szerettem volna – idézi az Athens-Banner Herald az asszony szavait, aki jó ideig még az élettelen állat nyakát sem engedte el, mert nem volt biztos abban, hogy az valóban elpusztult. Az időközben hazaérkező menye hívta ki a mentőket, a vele együtt befutó fia pedig a biztonság kedvéért még késsel is leszúrta a már kimúlt hiúzt.

Phillips egy nappal a támadás után az egyik helyi kórházban kivizsgáltatta magát és kderült, hogy a hiúz veszett volt, így azóta egy intenzív injekciókúrán is részt kellett venne, ráadásul a kezelés első köre nagyjából 10 ezer dollárba kerül, így most egy internetes oldalon gyűjt pénzt teljes felépüléséhez. 

Hőstettét idáig 30 ezer dollárral honorálták ismeretlen adományozók, így Phillipsnek még a kézsérüléseit helyreállító ortopéd sebészeti beavatkozásra is marad pénze. A sok adakozó láttán unokatestvérén keresztül üzent is a világnak a hős, miszerint a hiúz nem ijesztette meg, de az, hogy műteni kell igen, így most eléggé izgul. De annyit azért megjegyzett, hogy: 

Azok a nők, akik viselkednek, ritkán írnak történelmet!"

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek