Aktuális

Magyarországot meg kell védeni az illegális migrációtól

MTI

Létrehozva: 2018.06.03.

Forrás: MTI

Magyarországot meg kell védeni az illegális migrációtól, ezért van szükség alkotmánymódosításra és a "Stop Soros" törvénycsomagra - hangoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus rámutatott arra, hogy az ENSZ és az Európai Unió álláspontja nagyon eltér a magyar kormányétól, és a bevándorlást támogató szervezetekhez áll közel. Gulyás Gergely szerint az illegális migrációról Európában nem lehet közös álláspontot kialakítani.

A magyar álláspont szerint a menekülteknek nincs joguk arra, hogy a világon bárhol válasszanak maguknak egy országot, csak arra, hogy az első biztonságos országban menedéket kapjanak arra az időre, amíg erre valóban szükségük van - mondta a miniszter.

Magyarország a jugoszláviai háborúk idején, az 1990-es években befogadott több tízezer valódi menekültet, és ezzel megmutatta, hogy első biztonságos országként védelmet nyújt a rászorultaknak - jegyezte meg Gulyás Gergely.

Közlése szerint az illegális migráció szervezésének büntetendővé nyilvánítása az embercsempészeket fosztja meg eszközeiktől, és az illegális bevándorlást akadályozza.

Gulyás Gergely kifejtette, a Jobbikon kívüli ellenzékre április 8-án leadott szavazatok száma mutatja, milyen társadalmi támogatottsága van Magyarországon a bevándorlásbarát álláspontnak.

A miniszter emlékeztetett: a kötelező betelepítési kvótáról rendezett 2016-os népszavazáson 3,4 millió ember mondott nemet a bevándorlásra. A magyar választópolgárok döntenek arról, hogy kivel akarnak együtt élni és kivel nem - szögezte le.

Az ENSZ-nek vagy más nemzetközi szervezetnek ebbe nem kell beleszólniuk, véleményt nyilváníthatnak, de dönteni a demokratikusan megválasztott magyar Országgyűlés fog - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Gulyás Gergely a szolidaritásra hivatkozó kritikák kapcsán kifejtette: e tekintetben a magyar kormányon nincs mit számon kérni.

Éppen a szolidaritás egyik megnyilvánulása a déli határokra épített kerítés, hiszen ha valaki nem védi az EU külső határait, akkor a belső határokon lesznek ellenőrzések, ahogy ezt már ma is megteszi több tagállam, és így épp az unió egyik vívmánya, a szabad mozgás kerül veszélybe - közölte.

Európa külső határait kell védeni, az EU-nak a schengeni határok védelmét kell megkövetelnie, és annak az összegnek egy részét, amelyet Magyarország erre fordít, az EU-nak kell állnia - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Origo összeállítást közölt arról, hogy Soros György szervezetei uralják az új nyugat-balkáni migrációs útvonalat is:

Albánia

A migrációt segítő NGO Albániában a Soros György szervezete által támogatott Tirana Jogsegély Társaság (Sherbimit Ligjor Falas Tirane), mely ingyenes jogi segítségnyújtást biztosít a migránsoknak, és szívesen képviselik őket a bíróságon is.

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovinában is várja segítő szervezet az odaérkező bevándorlókat. A Jogsegély Hálózat nevű NGO kifejezetten a migránsokra szakosodott, őket támogatja. A szervezet forrásainak egy részét a Nyílt Társadalom Alapítvány helyi részlege biztosítja, a Soros-alapítvány már 1993 óta jelen van az országban.

Horvátország

A migránsválság kezdete óta Horvátországban két – a Soros-hálózathoz egyértelműen köthető - NGO lépett fel a leglátványosabban a migráció elősegítése érdekében. Ezen szervezetek a „Are you Syrious? és a Béketanulmányok Központja (CMS) névre hallgatnak, anyagi hátterüket pedig Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja.

2016-ban a balkáni útvonalon szigorodó ellenőrzések nyomán Soros György szervezetei új taktikát dolgoztak ki a migránsok részére: eszerint az illegális határátlépők horvát területre lépve telefonon azonnal hívják a civil szervezeteket, amelyek rögtön a migránsok tartózkodási helyére küldik az aktivistáikat. A helyszínen eljáró rendőrök az aktivisták ellenszegülése miatt nem tudják a gyorsított eljárást alkalmazni a határsértőkkel szemben.

Szlovénia

A balkáni migrációs útvonal utolsó állomásán, Szlovéniában működik a Béke Intézet (Mirovni Institut), melyet a Nyílt Társadalom Alapítvány szintén finanszíroz, és amely szintén számos migrációs projektet futtat. A szervezet Brüsszeltől is kap pénzügyi támogatást. Az egyik olyan program, amelyet Soros szervezete támogatott, a Refugee Action II. nevet kapta. Az egy évig (2016-2017) futó projekt összesen 87 400 dollár (24 millió forint) támogatásban részesült. A program célja az volt, hogy egy "igazságosabb" és nyíltabb társadalmat alakítsanak ki, ahol a migránsokat szívesen fogadják, és úgy tekintenek rájuk, mint a társadalom egyenjogú tagjaira.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek