Aktuális

Két éve élőhalott a halásztelki nő kislánya, az anya nem emlékszik rá, hogy bántotta

Címkék
tárgyalás

Bors

Létrehozva: 2018.06.18.

Az orvosszakértő szerint egy 4 hónapos csecsemő nem okozhatott magának olyan súlyos sérüléseket, amit anyja állít: K. C. Zsuzsanna szerint a kis Szonja leesett a pelenkázóról és így keletkeztek olyan súlyos fejsérülései, hogy valószínűleg soha nem lesz képes már egészséges életet élni. A halásztelki asszonyt emberölés kísérletével vádolják. 

Ma reggel folytatódott az anya büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken. Az elsőként meghallgatott orvosszakértő hosszasan sorolta azokat a sérüléscsoportokat, ami 2016 májusában keletkezett az akkor négyhónapos kis Szonja fején és körülötte. 

- Ilyen sérüléseket nem tud okozni magának egy pici csecsemő! - szögezte le a szakértő. 

Az anya ugyanis korábban többféleképpen is előadta a történetet, hogy a kislány oldalára fordult, illetve beverte a fejét a pelenkázóba, de olyan verzió is elhangzott tőle, hogy leesett a pelenkázóról. Illetve a végén azt mondta, hogy nem is emlékszik a történtekre. A szakértőkszerint viszont mindenképpen egy gyerektől független tényező okozta az ilyen súlyos sérüléseket, ezek ráadásul nagy fájdalommal járhattak a csecsemőnél. 

A kislány a kórházból intézetbe került és az orvosok szerint egész életére maradandó fogyatékosságot szenvedett. Gyakorlatilag élő halott, állapota az elmúlt egy évben semmit nem javult. 

A tragikus eset 2016 tavaszán történt, az egyébként pszichiátriai kezelés alatt álló K. C. Zsuzsanna ment tisztába tenni a kislányt, a vád szerint még mindig pontosan meg nem határozható módon bántalmazta, megrázta Szonjácskát, majd visszament a férjéhez aludni. Az apa kelt fel később a csecsemőhöz, aki nagyon sírt, ő vette észre, hogy a gyermek teste elernyedt és már alig lélegzett. A Heim Pál Kórházban a nő azt állította, hogy a gyermek leesett a pelenkázótól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek