Aktuális

Dombóvári tragédia: Férje az élete árán mentette meg Évát

Munkatársunktól

2018. június 11. hétfő 05:10

Egyetlen túlélője volt a szörnyű dombóvári balesetnek, amiben egy egész család vesztette életét egy viharban kidőlt fa miatt.

Az egész or­szágon átsöpört a vi­har pénteken: nagyrészt leszakadt ágakhoz és vezetékekhez riasztották a tűzoltókat, de a legszörnyűbb kiszállásuk egyértelműen Tolna megyében volt. Egy öttagú kis­vaszari család épphogy hazaindult a dombóvári kórházból, amikor a pusztító szélvihar váratlanul kicsavart egy hatalmas, negyvenméteres fát, ami pont a fehér Peugeot-juk tetejére csapódott. A hátsó ülésen utazott egy alig fél éves csecsemő és egy gyönyörű tinédzserlány is. Csupán az anyósülésen ülő O. Éva maradt életben. A többieknek esélyük sem volt.

– Menet közben érte őket a halál. A kocsit vezető Attila az utolsó pillanatban még reflexből lehajtotta a felesége fejét, magán már nem tudott segíteni, de a szerelme életét így megmentette – mondta megtörten a szerencsétlenül járt család egyik hozzátartozója a Borsnak.

Túlélésében főként ez játszott közre, de mint a Tényeknek megtörten nyilatkozó Éva elmondta, az is, hogy a zuhanó fa éppen a két ága közötti részével csapódott be a fejénél. A halálautó hátsó ülésén a házaspár lánya, a 17 éves H. Eve­lin és az otthon maradt fiuk felesége, a 20 esztendős K. Mónika ült az öt hónapos kislányával, Hannácskával. Az új­donsült kismama délután hasfájásra panaszkodott, ezért kellett elvinniük a kórházba, a vizsgálatok után pedig már mehettek is haza.

– Az ifjabbik Attila elvesztette a feleségét, a gyermekét, az édesapját és a testvérét is. Imádta a családját, már nagyon várta őket haza, de csak az édesanyját ölelhette meg újra. Pokoli lelki gyötrelmeken mennek most ők keresztül, nem esznek semmit, nem beszélnek senkivel, a házba sem tudnak visszamenni, hiszen minden csak rájuk emlékezteti őket. Az idejük nagy részét a közeli falvakban élő rokonaiknál töltik – tette hozzá lapunknak a távolba meredő barát.

A családfő fahordással és kaszálással foglalkozott, ismerősei dolgos embernek ismerték. Információink szerint az összeroncsolódott kocsi kölcsönautó volt, a család életben maradt tagjai pedig a közeljövőben el­hagyják a települést. Szerettünk volna beszélni velük, de nem kívántak nyilatkozni.

A tűzoltók csak feldarabolva tudták leszedni a kocsiról a fát. A tragédia helyszínére négy mentőegység érkezett. Megkísérelték újraéleszteni a babát, de rendkívül súlyos sérülései – ahogy az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál mondta – kizárták az élet lehetőségét. Éva azóta sem tudott hazamenni. „Ez a család nem tönkrement, megszűnt” – idézte a teol.hu Évát.    

Megvizsgálják a fákat

Szabó Loránd dombóvári polgármester szerint a fa épnek tűnt, nem voltak korhadási nyomok rajta, egyébként pedig állami tulajdonban van, az MNV Zrt. a terület kezelője. Ugyanakkor a Facebookon azt írta, felveszi a kapcsolatot az állam képviselőjével: mit terveznek a baleset területén lévő veszélyes fákkal. – Egyben mi is felgyorsítjuk a saját fáink vizsgálatát és a veszélyesek kivágását. Remélem, e tragédia azokat is jobb belátásra bírja, akik mindig kritizálnak, ha kivágunk egy veszélyes fát, de azt elhallgatják, hol, mennyit ültetünk – üzente. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A temetés költségeit Dombóvár és Kisvaszar közösen rendezné.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

she.life.hu

Hogyan ne pezsdítsd fel a házaséletedet, avagy így jártam az ehető bugyival (18+)

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: repülő helyett busszal utaztak a norvégok

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó