Aktuális

Csömödéren épül fel a magyar Dallas

Hu-Zo

Létrehozva: 2018.06.26.

Sokakat megfertőzött már a világon a Dallas sorozat a nyolcvanas-kilencvenes években. A magyar rajongóknak épült is egy, a filmbelihez hasonló ranch Zala megyében.

Forrás: Fehér János, Index

Az Egyesült Államokban természetesen felépült már annak a háznak a hasonmása, aminek a belső jeleneteit Los Angelesben forgatták díszletek között, a külsőket azonban Dallasban, ezen a farmon.

Csalódott hangok

Akik jártak ott, csalódottságuknak adtak hangot, mert szerintük a hely belülről egy kicsit sem hasonlít a filmbelihez. 

Nosztalgiázni itthon is lehetne, mert Magyarországon is megépült a Southfork Ranch Zala megyében, Csömödér határában Iklódbördőce felé az út mellett. Van egy kevésbé díszes kapu közvetlen az országút mellett, aztán beljebb haladva az eredetit utánzó is. 

Osztrák fantázia

A falubeliek csak annyit tudnak róla, hogy mintegy tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a területet egy osztrák férfi, és épített ki egy körülkerített magánbirtokot. A cél egy turistalátványosság kialakítása lett volna, de ez elakadt.

A helyiek nem jártak még ott, és ahogy mondják, a ház is olyan messze van az úttól, hogy onnan nem is látszik. 

Grizzly a parkban

Korábban, egy rendőrségi ellenőrzésen kitömött jegesmedvét, oroszlánt, grizzlyt és csörgőkígyót is lefoglaltak, és az ügyben természetkárosítás gyanúja miatt eljárás is indult.

Most a horgásztóval kapcsolatban vannak viták. Ha valaki Dallas nosztalgiázásra vágyik, mégsem kell az USA-ba repülnie, mert egy román üzletember is megépítette a Southfork Ranch mását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek