Aktuális

Amerikában már a limonádéárus gyerekeket sem kímélik - videó

Bors

Létrehozva: 2018.06.12.

Forrás: YouTube

Rengetegszer hallani arról, hogy amerikai gyermekek főleg nyári szünet alatt limonádét árulnak házuk előtti kis téren. Ám úgy tűnik, valakinek ez a kedves és sokszor jótékony célt szolgáló szokás sem tetszik, és megbüntetné a gyermekeket a hűsítők forgalmazásáért.

Múlt héten két denveri testvérnek kellett bezárnia a standját, akik rászorulóknak gyűjtöttek pénzt, míg két texasi kislány apák napi ajándékot szeretett volna venni a bevételből, de ők sem maradhattak nyitva, mert nem voltak meg a szükséges engedélyek. Nem csupán bezáratták, de még meg is bűntették őket, többszáz dollárra.

A hatósági engedélyek kiváltása legalább 140 ezer forintnyi dollárba kerülnek, rengeteg papírt kell hozzá megszerezni és irreálisan sok az átfutási idő is. Sokan ráadásul pont azért árulnának limonádét házuk előtt, mert anyagi gondokkal küszködnek és nem tudják kifizetni ezt az extra kiadást. Létrejött azonban a Country Time Lemonade nevű szervezet, ami ezeket a családokat hivatott megsegíteni, és kifizeti helyettük a bírságot, illetve segít megszerezni az árusításhoz szükséges engedélyeket.

– Amikor először hallottunk arról, hogy gyerekeket bírságolnak meg azért, mert limonádét árulnak, azt hittük, hogy csak egy városi legenda, de rá kellett jönnünk, hogy nagyon is igaz történetek – mondta a CNN-nek Adam Butler a szervezet alapítója.

Egy videót is készítetettek ahol bemutatják, hogy a gyermkeknek milyen mély csalódást okoznak ezzekkel a sokszor túlbonyolított eljárásokkal, nem beszélve arról, hogy egy ilyen korú gyermeket nem kezelhetnek úgy a hivatal emberei, mint egy felnőttet, akkor sem, ha szabályt sért. Meghökkentően sokan fordultak hozzájuk segítségért, egy családnak 300 dollárig állják a büntetést, melyre összesen hatvanezer dollárt tudnak fordítani.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek