Pörköltből van a magyar gírosz

Pörköltből van a magyar gírosz

street food
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 07. 16:30
R. K.

Ha megéhezünk az utcán, sok helyen vehetünk egy szelet pizzát, egy hamburgert vagy egy gíroszt. Finomak, de kilométerekre vannak a magyar konyhától. Ezért talált ki Lázár Péter egy hamisítatlan magyaros gyorskaját (divatos nevén streetfoodot).

– Az volt az alapötlet, hogy a magyar ember imádja a pörköltet, amit úgy szerettünk volna tálalni, hogy az utcán is meg lehessen enni. Így jött a képbe a palacsinta, hogy az tartsa össze a pörit – mondja a szakács. A különféle pörkölteket más-más palacsintatésztába csomagolják. A vörösboros marha tarhonyás, a csirke nokedlis, a brassóis sertés pedig krumplis körítést kap. A kaját sokan csak magyar gíroszként emlegetik, amire nagyon büszke a séf.

– Többektől hallottam már ezt az elnevezést, nagyon tetszik. Az elején kicsit kockázatosnak tűnt a dolog, de úgy vélem, a magyaroknak ez a párosítás többet ad, mint az eredeti görög gírosz. Persze teljesen másról beszélünk, ám amit mi a Pörizőben csinálunk, az sokkal inkább a magyaros szájíznek való. De a palacsinta-pörkölt párosítás a külföldieknek is nagyon bejön. Volt olyan görög turista, aki többször is visszajött a budapesti vakációja alatt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.