Aktuális

Hölgyválasz: rendőrmundérban legvonzóbb a férfi

Hu-Zo

Létrehozva: 2018.05.23.

A zsaruk mögött a katonák és a TEK-esek végeztek, a tűzoltók csak a negyedikek a magyar nőknél.

Forrás: MTI

Friss felmérést végzett a mundér iránti vonzalomról egy hazai, egyenruhásokra szakosodott, internetes társkereső. A kérdésekre 2155 nő válaszolt, és az egyenruhasok.hu oldal alapítója, Györfi András szerint csaknem 40 százalékuk állította, hogy a rendőröket szereti a legjobban az egyenruhás hivatást űzők közül. Őket a katonák követik népszerűségben, majd a Terrorelhárítási Központ munkatásai következnek. A tűzoltókat 8,7 százalék jelölte meg kedvenceként, a mentőket 3 százaléknál is kevesebben. A maradék szavazat az egyéb hivatások képviselői között oszlik meg.

A helyzet tehát jelentősen változott, egy korábbi „közvélemény-kutatásban” ugyanis még a tűzoltók voltak a legkedveltebb egyenruhások. Érdekesség, hogy népszerűségük az egész világon a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás után ugrott meg hallatlanul. Ausztráliában például még most is minden év­ben kigyúrt tűzoltók fényképeiből készítenek éves falinaptárt.

Ami az életkort illeti, a mostani felmérés szerint a 25 és 30 év közötti egyenruhások számíthatnak a legtöbb nő érdeklődésére: 46 százalék mondja, hogy hozzájuk vonzódik leginkább. Aztán következnek a 30–35 közöttiek, a hölgyek 38 százaléka szavazott rájuk. A vonzalom okaként egyébként 42 százalék a határozott fellépést sorolta az első helyre, de fontos a magabiztosság és az erő is, amit ezek a férfiak sugároznak (20-20 százalék). Az is bejön a nőknek, hogy az egyenruhások másokon segítenek (10 százalék).

A megkérdezettek amúgy nagyjából háromnegyede azt állítja, hogy egész életében vonzódott az egyenruhásokhoz. Ta­lán nem véletlen ez annak fényében, hogy a válaszadók bő 30 százalékának volt/van a családjában legalább egy egyenruhás, és nagyjából ugyanennyinek több ilyen rokona is van. Egyébként a nők 87 százaléka komoly párkapcsolatot keres a mundéros férfi személyében, és csak 13 százalék alkalmi kapcsolatot.

Dr. Fehér Gabriella pszichológus azt mondja, az egyenruhásokhoz vonzódás régi dolog:

– Ők egy nagyobb erőhöz tartoznak, egy erőt sugárzó testület tagjai, s az egyenruha erre még rá is erősít – magyarázza a mélyben húzódó okokat. – A nők ösztönösen vonzódnak az erőhöz, mert akkor érzik magukat biztonságban. Hogy miért pont a rendőrök kerültek az első helyre, csak tippelni lehet, hiszen ez országonként változik. Talán most ők azok, akikről gyakrabban szólnak tudósítások.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek