Aktuális

Kínában felépítették a Hősök tere mását - fotók

D. P.

Létrehozva: 2018.04.23.

<p>Kicsit kisebb, mint az eredeti, mindenkit Árpádnak hívnak, arkangyal sincsen az oszlop tetején, de Kínában is sétálhatunk a Hősök terén. Egy magyar vándor elképedt, amikor Csengtuban barangolt. </p>

Először a Vándorful nevű utazós blog szerzője sem hitt a szemének, amikor egy 15 milliós kínai városban egyszer csak meglátta a Hősök tere másolatát. A hihetetlen kópia Csengtu egyik metróvégállomásának közelében van, és jobban megnézve van némi hibája Budapest legtágasabb, legnagyobb hatású teréhez képest. 

A világ legjobb másolóinak számító kínaiak a hét vezér szobra helyett egyelőre csak négyet készítettek el, ráadásul minden lovas alá „Árpád” neve van írva. Gábriel arkangyal is hiányzik az oszlop tetejéről. A másolat jóval kisebb is, mint az eredeti, de a különbségek minden bizonnyal azért kellettek, hogy ne legyenek jogi problémák.

Szinte hihetetlen, de nem a csengtui az első Hősök tere a távol-keleti országban. A Sanghajtól 23 kilométerre épült Global Paradise-ban a világ nevezetes épületeit, helyeit, tereit építették fel. A nevezetességeket pontosan, csaknem méretarányosan leutánozták. A Hősök tere a Brandenburgi kapu szomszédságában, egy amfiteátrummal szemben, közel a bejárathoz kapott helyet. Az 1996-os megnyitót is a tematikus parkban felépített Hősök terén tartották. 

A zavarba ejtő másolat-park azonban nem aratott nagy sikert, ugyanis csődbe ment. Így fordulhat elő, hogy ma már a helyiek legeltetik állataikat a világhírű épületek között, így a Hősök tere rom­jain is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek