Aktuális

Egyetlen cipőben sétálta le a 3500 kilométert Dorina

Bors

Létrehozva: 2018.04.07.

Szülővárosától az Atlanti- óceánig ment a kaposvári Jakusovszki Dorina. Egyetlen cipőben 3500 kilométert tett meg, s hat hónapos kalandja során talán kétszázezer forintot sem költött.

Az embert próbáló túrát az akkor 35 éves nő kimondottan alacsony költségvetésűre tervezte, ezért előzetesen a Facebookon is közzétette a célját. Arra kérte az embereket, támogassák az útján. Dorina felhívása meghallgatásra talált, rengeteg segítőkész család fogadta be egy vagy akár több éjszakára is.

– Már teljesítettem a kilencszáz kilométeres El Caminót 2015-ben. Akkor a sokak által ismert utat gyalogoltuk végig egy barátommal, a francia Saint Jean Pied-de-Porttól, a Pireneu­sokon átkelve egészen a spanyolországi Santiago de Composteláig, majd tovább az óceá­nig. A zarándoklat után elhatároztam, legközelebb Kaposvárról indulok – mesélte a Borsnak a mindig jó kedélyű Dorina, vagy ahogy a legtöbben szólítják: Vándorina.

A somogyi fiatalt a magányos sátrazós éjszakákon olykor elfogta a félelem, de szerencsére mindannyiszor alaptalannak bi­zonyult. A több hónapos zarándoklat alatt egyszer sem került veszélyes szituációba. Kalandjainak száma így is megszámlálhatatlan.

– Hihetetlenül hangzik, de egy cipőben sikerült lenyomnom az egészet, még izomhúzódásaim sem voltak. A Ba­konyban viszont sikerült eltévednem, Veszprémben egy há­romnapos kényszerpihenőt is kellett tartanom, mivel a cipőm annyira feltörte a lábam. Megfordult a fejemben, mi van, ha fel kell adnom, de erőt vettem magamon – emlékezett vissza a nehéz pillanatokra Dorina.

– Gyakran megesett, hogy úgy éreztem, valaki figyeli a gondolataimat és megvalósítja azokat. Elég volt kigondolnom valamit, másnap vagy még aznap megvalósult. Egyik nap még a felvonó után áhítoztam a tiroli hegyekben, másnap a befogadó családom felvonóval vitt reggelizni egy gyönyörű kis hegyi vendégházba. Volt, aki vidámparki kalanddal kedveskedett, de dunai hajózásban is volt részem – tette hozzá.

Vándorina haza már repülővel jött. Pörgősen él, előadásokat tart az útjáról és képeslapokat rajzol, de nagy vágya, a csíksomlyói bú­csúba is eljutni gyalog. Útjával bátorítani szeretne másokat, mert a félelmek ellenére is lehet nagyot lépni, csak egy a lényeg: bele kell vágni.   

Ezeket vitte magával az útra

Ruházat: túracipő (nem vízálló), túraszandál, cipzáras pulcsi, vékony futópulcsi, hosszúujjú ing, 3 túra­póló, 2 ujjatlan póló, vékony futónadrág, 2 pizsamanadrág, levágott fejű térdzokni, 4 pár zokni, 4 alsónemű, 2 sportmelltartó, törülköző, papucs, sál, sapka, kesztyű, túrakabát, túrakalap, napszemüveg, esőkabát
Felszerelés: hátizsák, övtáska, sátor, hálózsák, polifoam, teleszkópos túrabot, fülhallgató, telefon, táblagép, fényképező, spanyol útiszótár, útikönyv, elemlámpa, 2 félliteres műanyag flakon az ivóvíznek, biztosítótűk a ruhák szárításához, sebtapaszok, vitaminok, tisztálkodószerek, gyógyszerek, alkoholos filcek

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187695_auto_resized.jpg
origo.hu

Aggasztó háborús művelet van folyamatban az orosz-fehérorosz határnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27745_resized.jpg?avcount=1714831513
origo.hu

Így hazudott öngyilkosságot Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185977_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186335_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27746_resized.jpg?avcount=1714831513
origo.hu

Azonnal meghal az, aki erre a szigetre lép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27743_resized.jpg?avcount=1714831513
mandiner.hu

Becéző szavak: Így hízeleg egymásnak évek óta Karácsony és a Gyurcsány-házaspár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186385_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/4yHDPMRklE7i6-E1XwXIqB83lCaKl8kPXU7-dlnTKaE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ4Y2ZjZTIxOTEwNDQ3YjQ4YjcxMTU4OTAwYWMwM2Nh.jpg
Szívszorító

„Bízzatok Istenben és az orvosaitokban” – 5 millió forintos műtét mentheti meg a 15 éves Emíliát az amputációtól

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/PVz1mGW-RohfDmU2auOkmfIIXeVprES6fmSystlilgU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZmNWRmNWEzNjI3NTQ5ZWJhMmY2YWE2OWIxNzk2MGY0.jpg
Akaraterő

Rácáfolt az orvosokra a nagyon ritka betegséggel küzdő 6 éves Kiara