Aktuális

Szembejövő járat miatt sérült meg a buszon Mária

L. B.

2018. február 13. kedd 09:30

Két BKV-busz, egy utas, egy hatalmas bukfenc, agyrázkódás és kórház – a furcsa történet főszereplője, Mária az eszméletét is elvesztette egy átlagosnak induló utazás közben.

A rákoskeresztúri otthonába tartott a 169E jelzésű busszal egy 62 éves nő még február 5-én, de a baleseti kórház sürgősségi osztályán kötött ki. Takács Mária busza a keresztúri úton közlekedett, amikor a szembe jövő 67-es járat áttért a szemközti sávba. Csak a szerencsének és a 169E sofőrjének köszönhető, hogy nem történt tömegszerencsétlenség.

– Középen, a csukló mögött ültem, de az iszonyatos erejű fékezéstől kizuhantam a székből. Próbáltam a kezemmel kitámasztani, de nem sikerült. Az üléseket kiemelő emelvény élébe csaptam a fejem. Aztán megdobott és még egyszer odavágtam hátulról – emlékezett viszsza a drámai pillanatokra a Borsnak Takács Mária, aki az ütésektől még az eszméletét is elvesztette.

A pacemakeres asszonyon két férfi próbált segíteni, majd a rendőrök kiérkezése előtt kórházba szállították.

– A sürgősségin azonnal CT-t csináltak. Agyrázkódásom volt, azóta is fáj a fejem. A zúzódások mellett a nyaki csigolyám is sérült. Csak másnap mehettem haza, de azóta is kiesnek az emlékek – tette hozzá a szerencsétlenül járt nő. Informá­ciónk szerint a balesetet okozó sofőr továbbhajtott, a kiérkező rendőrök rendelték vissza a helyszínre. Egyes szemtanúk szerint a vétkes vezető épp telefonált a balesetet megelőző pillanatokban.

A BKV Zrt. lapunknak elismerte, hogy a 67-es busz áthaladt a menetirány szerinti bal oldalra. Hozzátették, hogy a rendőrség bekérte az autóbusz kameraképeit, amelyek segíthetik az objektív vizsgálatot. A rendőrségi ügyre hivatkozva további tájékoztatást nem adtak. A BRFK közölte: szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az ügyet.

A társaság a felelős

A rendőrségi vizsgálat lezárása után a balesetért felelős járművezető, szolgáltató autóbuszának kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása nyújthat fedezetet a károk rendezésére. A BKV Zrt. üzletszabályzatából kiderül: a szolgáltató a felelős, ha az utas – ahogy fogalmaznak – a biztonságos utazás szabályainak betartása ellenére      utazáskor vagy be- , illetve kiszállá­sakor a személyszállítással összefüggésben történt esemény következtében megsérül.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

ripost.hu

Azt hitték, a Dunában van Zoltán holtteste, de aztán megcsörrent a telefon...

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

bama.hu

Péterffy: a környéken lakók fogyasztanak alkoholt közterületen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor