Aktuális

Százzal hajtott a 11 éves gyerek Pest megyében - videó

Bors

Létrehozva: 2018.02.07.

<p>Az elképesztő felvételeken látszik, hogy a kisfiú vezeti az autót, az apja az anyósülésről navigálja.</p>

Sétakocsikázásra viszi az apját egy 11 év körüli gyerek egy Pest megyei településen – látható azon a csaknem tízperces videofelvéte­len, amire az egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket. „Ha rendőr van, megállsz, kiugrunk és hátraszaladunk a csomagtartóhoz! Ez a szabály, jó?” – mondja az első gázfröccs után az anyósülésen helyet foglaló férfi, aki az általános iskolás fia navigátoraként is funkcionál.

A fiú lakott területen belül fél kézzel fogja a kormányt, csak akkor lassít, amikor meglát néhány járókelőt. A falvat elhagyva egy erdős részre érnek, ahol csak egy biciklis és egy szembejövő kocsi zavarja meg az alig egysávos úton haladó, rutinos vezetőt. „Múltkor olyan szépen vezettél, most nem dicsérlek meg”– hangzik a dorgálás. Az egyik pillanatban még a sebességmérő is kivehető, jól látszik: a fiú 100-ra is felgyorsít. 

Apja a felelős mindenért

– A járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény valósul meg, aminek a büntetési tétele a pénzbírságtól a szabadságvesztésig is terjedhet – mondta a Borsnak Borbély Zoltán közlekedési szakjogász. – Gyermekkorú személy nem vonható felelősségre, ezért ebben az esetben a volánt átengedő szülőt terhelné a felelősség – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek