Aktuális

Megáll az ész! Rajongókat gyűjtött a Teréz körúti robbantó

B. B.

Létrehozva: 2018.02.27.

<p>A vádlottak padján ülő P. Lászlót hétfőn az sem hatotta meg különösebben, hogy a bíróság bemutatta a helyszínen készült képeket, amelyeken a sérült rendőrök láthatók.</p>

Maszkos őrök vezették be a tárgyalóterembe a 23 éves P. László Gergelyt, aki csekély érdeklődéssel, enyhe félmosollyal az arcán érkezett saját tárgyalására. Ez mit sem változott a tárgyalás során, még akkor sem, amikor a bíró egy hatalmas kivetítőn bemutatta a robbantás után, a helyszínen készült fotókat, amelyeken a sérülten fekvő A. Szabina és a mellette térdelő, szintén súlyosan sérült V. László látható. Kirívóan sok, összesen 55 tanú vallomását olvasták fel, de László egyikre sem reagált. Egy ponton a bíró meg is kérdezte, min mosolyog, de László csak annyit felelt: csupán fáradt. Amikor dr. Kalina József bíró megkérdezte, hogy aludt-e, akkor is igen rejtélyesen válaszolt.

– Régebben aludtam – mondta, majd elhallgatott, és a továbbiakban semmit nem szólt. Édesapja elárulta, hogy a közeljövőben nem csak ő, de a lánya, azaz László testvére is vallomást tesz, akinek bár nem jó az egészségi állapota, mégis eljön, ugyanis sokat beszélt telefonon a testvérével. Az apa szerint László rosszul alszik, ezért a cellájából a tévét kirakatták.

– Sokan mondták, hogy őrjöngött, de nekik javaslom, próbálják ki, milyen ennyi időt ülni szigorított körülmények között. Ahhoz képest pedig kielégítő az állapota – szögezte le az apa, aki hisz fia ártatlanságában, és szeretné majd elmondani, hogy az adott időpontban fia nem volt jelen, így nem követhette el a robbantást.

A perre ismét ellátogattak a férfi „szimpatizánsai”, akik minden elhangzott mondatot feljegyeztek, többször koncepciós pert emlegettek. Egyikük a tárgyalási szünetben a bíró után ment, hogy vele is beszélhessen. A tárgyalás egy hét múlva folytatódik.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek