Aktuális

Ítéletet hirdettek a részegen lövöldöző csepeli exrendőr ügyében

Bors

Létrehozva: 2018.02.06.

Forrás: Zsolnai Péter

Emberölés kísérletéért és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt első fokon öt és fél évet kapott február 6-án délelőtt a Csepelen lövöldöző rendőr – értesült a 24.hu. T. R.-t az ítélet kihirdetése után megbilincselték, ugyanis a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. A férfit hat évre eltiltották a közügyektől és a fegyverektől.

Mint korábban megírtuk: a férfi ügyét tavaly november végén kezdte el tárgyalni a Fővárosi Törvényszék. T. R. akkor egy pillanatra elbóbiskolt a tárgyalóteremben. A bíró megkérdezte tőle, hogy rosszul érzi-e magát, de azt válaszolta, nincs baj, folytatódhat a tárgyalás.

T. R. 2016 decemberében lövöldözött egy csepeli társasházban. Az akkor még alezredesi rangban, de betegállományban lévő férfi nyugtatót és vérnyomáscsökkentő tablettákat szedett, amelyek mellett rendszeresen fogyasztott alkoholt. Két fegyvere is volt, de ezeket engedéllyel tartotta otthonában.

Az I. vádpont szerint 2016. november 24-én a vádlott lakhelyeként szolgáló társasház pincéjében a két sértett elektromos vezeték átvezetése miatt fúrta a falat. A vádlott ittas állapotban megjelent a pincében és agresszív hangnemben hangoztatta, hogy ő rendőr és felszólította az ott tartózkodó sértetteket, hogy fejezzék be a fúrást, különben elvágja az egyikük nyakát, illetve felmegy a pisztolyáért és lelövi őket.

A II. vádpont szerint 2016. december 1-jén a vádlott, miután altató-nyugtató hatású gyógyszerre ismeretlen mennyiségű alkoholt fogyasztott, magához vette az egyik lőfegyverét és alsónadrágban, köpenyben megjelent a társasház tűzlépcsőházában. A földszinten lévő társasházkezelő cég egyik alkalmazottja - a sértett - is épp a tűzlépcsőházban tartózkodott. A vádlott nem ismerte fel a sértettet és közölte vele, hogy „Rendőrség, jöjjön ki!”. Ekkor a vádlott nem volt szolgálatra alkalmas állapotban, illetve a rendőri intézkedést semmi nem indokolta.

A sértett visszament a cég irodájába, a vádlott pedig a tűzlépcsőházban négy lövést adott le a mennyezetbe. A sértett a hangokat nem lövésnek azonosította, ezért visszament a lépcsőházba, hogy eltegye a cég szállításra használt molnárkocsiját. Amikor a sértett be akarta csukni a tűzvédelmi ajtót, a vádlott lövést adott le az ajtó mögött tartózkodó sértett testére célozva. A lövedék áthatolt a szigetelőanyaggal bélelt tűzvédelmi ajtó vaslemezén és az ajtóval szembeni falba fúródott. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék – mely az emberi testben az átlagnál nagyobb roncsolás okozására képes – nem találta el a sértettet. A vádlott a lövést követően megpróbálta összeszedni a lövedékek hüvelyét, de csak három darabot talált meg, amiket a lakásában lehúzott a WC-n.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek