Aktuális

Elismerte a BKV: csak álom a 400 ezres fizetés

P. Zs.

Létrehozva: 2018.02.05.

Forrás: MTI

Nagyjából a felét keresheti csak meg egy kezdő sofőr a BKV-nál annak a fizetésnek, amennyiért nemrég trolibuszvezetőket kezdtek toborozni. A közlekedési társaság Borsnak küldött válaszaiból kiderül, a hirdetésükben vastagabban fogott a ceruzájuk. – Egy járművezető 2017-ben legalább nettó 200 ezer forintos, azaz bruttó kb. 300 ezer forintos jövedelmet vihetett haza egy-egy ledolgozott hónap után. Járművezetőink azonban – túlórák és egyéb pótlékok révén – ennél lényegesen magasabb jövedelmet is elérhetnek, ezt mutatja az is, hogy az elmúlt hónapok jövedelemátlaga ezekben a munkakörökben, tehát valamennyi autóbusz- és trolibuszvezetőre vonatkoztatva, bruttó 400 ezer volt. Ez jelenik meg a hirdetésekben is – magyarázta lapunknak a társaság. Vagyis, a hirdetésben felkínált 400 ezres fizetés tényleg csak akkor jöhet össze, ha már a dolgozó eleget túlórázott. Névtelenséget kérő informátorunknak ez mindenesetre úgy sem sikerült, hogy decemberben plusz ötven órát dolgozott. 

Mint megírtuk, ebből a pénzből ráadásul tízezreket bukhatnak a sofőrök, akár hónapokig is, ha szabályt szegnek. Arra már nem kaptunk választ, pontosan milyen szabályszegésért mennyit vonhatnak le, de annyit írtak, erről több utasítás rendelkezik, így a munkaköri leírásukat tartalmazó Forgalmi Utasítás és a KRESZ is.

A BKV egyébként folyamatosan keres munkaerőt, amelyre az M3-as metró felújítása, a pótlóbuszok belépése miatt égető szükség van. A BKV szerint jelenleg 200 járművezető tanuló kiképzése van folyamatban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek