Aktuális

Bocsánatot kért az autós - Másként emlékszik Rékasi és a gázoló

kbv

2018. február 8. csütörtök 08:00

<p>Két és fél év után először találkozott a színész és a súlyos karambolban érintett másik sofőr. A vádlott a bíróságon tagadta, hogy vétkes lenne, ahogy Károly sem ismeri el, hogy hibázott volna.</p>

– Sajnálom, hogy így alakult a dolog, és együttérzek magával. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Úgy gondolom, hogy teljesen egyértelmű mindannyiunk számára, hogy máshogy látjuk a balesetet.

Én nem érzem magam hibásnak és felelősnek, azért jutottunk idáig, hogy a bíróság ebben igazságot tegyen – ezekkel a szavakkal, mélyen vádlója szemébe nézve kért bocsánatot két és fél év után Rékasi Károlytól az az autós, akinek kocsiján a motorjával átrepülve súlyosan megsérült a színész.

A Barátok közt Bartha Zsoltja és a 67 éves R. M. Először találkozott a tragikus nap óta. A bíróságon előbb a vádlott, majd a sértett tett vallomást, és ahogy arra számítani lehetett, egészen máshogy emlékeznek 2015. június 30-ának kora délutánjára.

R. M. például úgy nyilatkozott, amikor elkezdett a Háros utcáról balra kanyarodni egy kis utcába, a tükörben semmilyen előzni kívánó járművet nem látott még.

– Óvatosan közlekedtem, mindennap arra járok, ismerem a kereszteződést, tudom, hogy ve­szélyes – mondta a férfi, aki úgy emlékszik, használta az irányjelzőt. Rutinos sofőr, 1973 óta vezet, az érintett szakaszon pedig mindennap elhaladt, ugyanis arrafelé lakik. Rékasihoz a baleset után azonnal kiszállt, ő maga hívta a mentőket is.

A színész azonban egy egész más sztorit mesélt el. Egy korábbi vallomásában ugyan azt mondta, nem emlékszik semmire, most mégis olyan részletességgel be­szélt, mintha csak tegnap történt volna. Rékasi szerint nem látott irányjelzést az előtte haladó autón, amelynek sofőrje már akkor próbált meg balra kanyarodni, amikor ő mellé ért.

– Nem vagyok hülye, nem akartam meghalni, hogy úgy előzzek, hogy valaki kanyarodik előttem – fogalmazott.

A szakértői vélemények azonban egyértelműek. Ezek szerint az autó bal irányjelzője nem égett már akkor, amikor a helyszíni szemle zajlott. De ez még a bíró szerint sem jelenti azt, hogy ne éghetett volna a balesetkor.

Az is egyértelműnek látszik, hogy Rékasi 62-63 km/órával haladt, amikor megkezdte az előzést, az autós pedig 20-22 km/órával. A motor az autó bal hátsó kerekének csapódott. Rékasi az ütközés után motorjáról leesve 20-21 métert repült, nyolc csontja tört, köztük a koponyája is. A színész kesztyűn és bukósisakon kívül nem viselt védőfelszerelést. Maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az úton, ahol a karambol történt, semmi nem tiltja az előzést, záróvonalat és tiltó táblát viszont festettek fel a baleset után.

Egy biztos, 2015 nyarán örökre megváltozott ennek a két férfinak az élete. A vádlottnak azzal a tudattal kell élnie, hogy talán miatta lett örökre sérült egy népszerű színész, Rékasinak pedig az egészségügyi következményeket és a kiesett anyagiakat kell viselnie.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

she.life.hu

Akkor jöttél az életembe, amikor végképp nem számítottam rá

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Rejtélyes Star Wars-filmet forgat C-3PO megformálója - fotó