Aktuális

Beteget jelentenek a rendőrök miatt a tolvaj rakodók

D.P.

2018. február 16. péntek 08:30

<p>A fokozott ellenőrzés miatt nem tudnak lopni, ezért egyre több reptéri rakodó inkább betegszabadságra megy Ferihegyen – értesült a Bors. Ez történt a nyári vizes világbajnokság alatt is.</p>

Forrás: AFP

Feltűnően sok rakodó megy betegszabadságra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utóbbi napokban – tudta meg a Bors. Azokról a dolgozókról van szó, akik eddig csomaglopással egészítették ki jövedelmüket, de a múlt szombat óta bevezetett fokozott rendőri ellenőrzés miatt most már nem tudják megdézsmálni az utasok bőröndjeit. A betegszabadságok és a rendőri jelenlét miatt most az a helyzet állt elő, hogy csak a becsületes alkalmazottak maradtak, így szerencsére nincs, aki lopjon – mondta lapunknak egy névtelenséget kérő reptéri dolgozó.

Több százezer plusz

– Szerdán ketten jelentettek beteget, csütörtökön hatan – mondta egy másik informátorunk. A rakodókat négy cég – a Celebi, a Menzies, a Budport és a Malév Ground Handling – alkalmazza, de még alvállalkozók is vannak.

Úgy tudjuk, a reptér összes tolvaj dolgozója az egyik cég alvállalkozójának alkalmazottja. A betegszabadságon lévő rakodóknak nem éri meg úgy dolgozni, hogy nem tudnak lopni, és veszélyben is érzik magukat a fokozott ellenőrzések miatt. Mint pár napja megírtuk, havi több százezer forinttal dobhatják meg a fizetésüket a reptéren dolgozó tolvajok, akik a rakodók közül kerülnek ki. Ezek a dolgozók igen rosszul vannak fizetve, ráadásul zárt közösségről van szó, könnyen fedik egymást.

Ez történt nyáron is

A tavaly nyári budapesti vizes világbajnokság alatt is feltűnően sokan mentek betegszabadságra. Ennek ugyanaz volt az oka, mint most: fokozott volt a reptéri ellenőrzés, nem lehetett lopni.

– Egy sportoló bőröndjét kipakolni ráadásul mindig rizikósabb, mert nagyobb eséllyel lesz belőle botrány. Mint ahogy Babos Tímeával is történt a múlt héten. A teniszezőnő cuccát kipakoló tettesek nem tudták, kit rabolnak ki, és ha nem egy híresség lett volna az áldozat, nem is lett volna belőle ekkora botrány – állítja névtelen forrásunk.

Átszállók veszélyben

Ha egy utas olyan célállomásra repül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy közben átszáll valahol, sokkal nagyobb eséllyel lopnak a csomagjából.

– Később derül ki, és gyakorlatilag lehetetlen visszakövetni, hol történt a lopás. Az egyik módszer: a rakodók megnézik a bő­rönd címkéjén, hova utazik az il­le­tő. Ha a végleges úti céljáig át kell szállnia valahol, már kész, ki is nézték. Ugyanis lehet, csak Dallasban derül ki, hogy hi­ányzik valami a csomagból. On­nan nehezen követhető vissza, hogy a müncheni átszállásnál lopták-e meg, vagy esetleg még Ferihegyen – részletezte korábban forrásunk.

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

ripost.hu

Idén ne rontsd el a paradicsomot: ez a helyes időpont a palántaneveléshez

she.life.hu

Miért csaljuk meg a másikat? Talán csak a szívünk túl nagy...

szoljon.hu

Eltűnt egy 11 éves zagyvarékasi lány

origo.hu

Terméközönnel készülhet az őszre az Apple

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „A horvát politikusok tanulhatnának a magyar sportberuházásokból”

origo.hu

Ekkora bérkorrekcióra számítanak idén a hazai munkaerő-kölcsönzők

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

mandiner.hu

A Bataclan elleni támadás egyik túlélőjének röntgenfelvételét NFT-ként akarta értékesíteni sebésze

origo.hu

A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot