Aktuális

Belehalt az influenzába, mert túl drágának találta a kezelést

Bors

Létrehozva: 2018.02.12.

<p>Hétfőn betegedett meg, vasárnapra pedig végzett a kétgyermekes tanárnővel a vírus.</p>

Ismét emberéletet követelt az influenzajárvány az Egyesült Államokban: a texasi Weatherfordban vesztette életét egy 38 éves, kétgyermekes anyuka. Az általános iskolai tanárnő Heather Holland hétfőn érezte magát először rosszul, de a dokik csak szerdára bizonyosodtak meg róla: influenzás. Fel is írták neki a Tamiflu nevű - igen gyakran alkalmazott - gyógyszert, ám az asszony azt túl drágának találta a 116 dolláros (közel 30 000 forintos) készítményt, így nem vette meg.

A tanárnő férje egy nappal később - amikor az asszony állapota jelentősen romlott - megvette a gyógyszert, ám ekkor már késő volt. “Péntekre a dolgok rosszabbodtak, és az intenzív osztályon kötött ki. Szombaton már dialízisre volt szüksége” - idézte fel a pillanatok alatt bekövetkező tragédiát Heather férje, Frank. Az asszony ekkorra már szeptikus sokkba esett, teste pedig vasárnap feladta a küzdelmet - írja a Daily Mail.

“Erősnek kell lennem a gyerekek kedvéért, de még mindig olyan szürreális az egész. Fel sem fogtam igazán. Hosszú ideje voltunk együtt, a fél életem vele töltöttem. Ő volt a legjobb barátom, a lelki társam, a mindenem” - mesélte a gyászoló férj.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek