Aktuális

2 jó éve és 3 rossz van hátra - mondták a nőnek, aki ezután minden pénzét elverte - nem kellett volna

Bors

Létrehozva: 2018.02.22.

A 62 éves brit Jackie Dibbnek azt mondták az orvosok, frontotemporális demenciája van, amely az agy frontális részének elsorvadásával jár és már csak öt éve van hátra. A nő a férjével, Robbal úgy döntött, a halálos diagnózis ellenére megpróbálják majd élvezni a hátralévő időt amennyire csak lehet.   

A nőnek kezdetben furcsa tünetei voltak: viselkedészavar alakult ki nála, memóriaproblémái lettek. Attól tartott stroke-ja van, de a CT vizsgálat után kiderült, egészen más áll a tünetek mögött. Miután az orvos közölte a frontotemporális demenciával már csak körülbelül 5 évre tervezhet férjével együtt úgy döntöttek, megtakarításaikat felélik, és még egy jó hűtőt is vesznek - írja Mirror.

Egy év se telt a diagnózis felállítását követően, az orvosok közölték, hogy rosszul ítélték meg a dolgokat, a CT nem bizonyítja, hogy komoly betegsége lenne, inkább úgy tűnik, a depresszió és a szorongás állhat a furcsa tünetek mögött. Mikor ezt közölték velük már a megtakarításaik nagy részét már felélték. A hulli házaspár ezután csak pislogni tudott. Elköltöttek 4000 fontot - 1,45 millió forintot - a fürdőszobára, 1500-at - 540 ezer forintot - nyaralásra, és a már említett hűtő sem volt éppen olcsó, majd  700 font volt - vagyis 250 ezer forint -.

Az unokáktól is elbúcsúzott a nő, mind a 12-től, és azért ennyivel korábban, hogy ne lássák már olyan állapotban, amikor már “zombivá” válik. “Mi elköltöttük a nyugdíjunkat, a megtakarításainkat, elmentünk utoljára a családdal nyaralni Törökoszágba, és olyan dolgokat vásároltunk, amelyekre nem igen lett volna szükségünk, ha hosszabb távon kell gondolkodnunk. Fontos volt, hogy amíg Jackie él, jól érezze magát” - mondta a férj. Rob azzal is védekezett, hogy mindenki azt mondta neki, mindent adjon meg a feleségének, hiszen alig van már vissza valamennyi a minőségi életből számára, aztán pedig el is fog hunyni.

A nőnek azt is mondták, két év és a családját sem fogja felismerni. Rob Dibb panaszt nyújtott be a hibás diagnózis miatt az érintett egészségügyi intézményben, melyre egy levélben válaszoltak, amelyben elnézésüket kérték. A férfit ezt nem igazán vigasztalja, hiszen nyugdíjba ment korábban, hogy ápolni tudja szerelmét és vele lehessen az utolsó években. A férfi azért is ki van borulva, mert ha ezt a diagnózist egy magánintézmény állítja fel, akkor most akár 25 ezer font sérelmi díjat is kaphatna, viszont állami intézményt nem fog beperelni, mert nem szeretné, hogy egy olyan eszköz beszerzésétől fossza meg a kórházat, amellyel akár egy ember életét - esetleg gyermekét - meg lehetne menteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek