Aktuális

Tragédia Békásmegyeren: társai zrikálása miatt ugrott a halálba a 15 éves lány

L. B.

Létrehozva: 2018.01.27.

A budapesti elitgimnázium diákjai csúnyán kiközösítették azt a lányt, aki mélybe vetette magát egy békásmegyeri toronyház tetejéről – tudta meg a Bors.

Forrás: Bors

Rejtélyes haláleset rázta meg múlt kedden a III. kerületi Madzsar József utca lakóit. Kora délután egy fiatal lány zuhant a mélybe az egyik több mint negyven méter magas, tizenöt emeletes panelház tetejéről. Azonnal szörnyethalt. A holttest sokáig egy fekete zsákkal volt letakarva. A rendőrök éppen a becsapódás helyét lezáró rendőrségi szalagokat távolították el, amikor a tragédia után néhány órával a helyszínre értünk.

– Megmutatták, de nem ismertem fel. Biztosan nem a házban lakott. A rendőrök már tudják, ki volt, a hátizsákját ugyanis a tizennegyedik emeleti lépcsőfordulóban hagyta, amiben ott voltak az iratai – mondta a Borsnak a ház gondnoka.

A tragédia okait rengeteg találgatás övezi. A Bors azonban most megtudta, hogy az öngyilkosság hátterében egy fiatal, iskolatársaiban csaló­dott tinédzser szívszorító története áll.

– Egy fővárosi elitgimná­ziumba járt nyelvi előkészítős osztályba. Most szeptemberben kezdte a nulladikot. Visszahúzódó volt, de eleinte semmi gond nem volt vele. Aztán az osztálytársai zrikálni kezdték, majd durván kiközösítették. Nem volt olyan tehetős a családja, mint a társaié, ezért is sokat bántották – mondta a Borsnak egy informátor, aki jól ismerte a lányt. Azt kérte, hogy ne írjuk le a nevét. Informá­cióink szerint a lány éppen a 15. születésnapja előtt egy nappal vetett véget az életének.

A ház lakóival egyetemben, a zuhanás tragikus pillanatának három szemtanúját nagyon megviselték a történtek. Őket a helyszínen hallgatták ki a zsaruk. Úgy tudjuk, a lány nem a házban és nem is a közelben lakott. A családja nem jelent meg a helyszínen.

A végső elhatározásig három stádiumon keresztül vezet az út

– Az első fázisban az alany azt gondolja: nekem valami nem megy. A másodikban már általában sem mennek a dolgai, amin nem képes változtatni. A harmadik szakasz a végső beletörődés, amikor az elkeseredett személy úgy véli, hogy sohasem tud átlendülni, élete végéig ki lesz közösítve az emberi társaságokból – magyarázta a Borsnak Végh József kriminálpszichológus, aki szerint a felismerés után az érzékeny tinik közül sokan inkább a halált, mintsem a szégyent választják.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek