Aktuális

Rekord: A két és fél éves Pankának a leghosszabb a frizurája

Bors

Létrehozva: 2018.01.06.

Forrás: Délmagyar/Kovács Erika

Magyar rekordernek számít 42 centis hajával az alig két és fél éves Németh Netta Panka. Olyan ritkaság az ilyen kicsi lányok esetében ez a hossz, hogy még Guinness-rekord is lehet belőle.

– Már születésekor meglepett bennünket. Kopasz babát vártunk, ő pedig öt-hat centis hajjal érkezett meg 2015. augusztus 20-án – idézte fel édesanyja, Németh Krisztiánné Marika a Délmagyarországnak a Csongrád megyei Mindszenten.

– A babahajkefe kimaradt az életünkből, hiszen akkora hajhoz már fésű kellett – toldotta meg az édesapa, Németh Krisztián. – Amikor Panka négy hónapos volt, már copfba kötöttük a haját, olyan hosszú volt. A frufruja belelógott a szemébe. Mivel nem tűrte a csatot, kénytelen voltam picit lenyírni belőle.

– Cikcakkos lett. De mostanra a frufru hozzánőtt a többi hajhoz – árulta el nevetve az anyuka. Panka hajáról a Magyar Rekordok Egyesületénél ténytanúsító jegyzőkönyvet készített decemberben Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora. Ez arról szól, hogy Magyarországon neki van a leghosszabb haja a 28 hónaposok között. Kaptak egy díszdiplomát is, és jelentkeztek a Guinness-rekord-bizottságnál.

– Ezt a hajhosszúságot körülbelül négy-öt éves korra érik el a gyerekek – mondja Fehér Barbara, a budapesti Tincses Sziget gyermekfodrásza. – Semmilyen különleges ápolást nem igényel, heti egy vagy két hajmosás ajánlott, illetve fontos kondicionálót, hajvégápolót használni, hogy ne vékonyodjanak el a hajszálvégek. Ennek ellenére Panka haja is meg fog állni egy ponton a növésben, ahogy mindenkié. Esetleg erősödhet, vastagodhat még, de ez egyénfüggő.

A Németh családban a hajmosással nincs gond, mert a legtöbb gyerekkel ellentétben Panka szereti. Egyedül a hajgumitól ódzkodik, jobb szereti kibontva hordani haját. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek